Kézilabda

2021.11.27. 20:30

Magabiztos békési győzelem

Győzött a Optimum Solar-Békési FKC a Mezőkövesdi KC csapata ellen.

V. L.

Optimum Solar-Békési FKC–Mezőkövesdi KC 32–22 (15–13)

NB I B-s férfi-mérkőzés. Békés, 150 néző. V.: Sándor, Szabó B. Békés: TAKÁCS – Osgyán 2, Haszilló 4 (3), Lele 1, Árpási 2, Mezei 1, FEDOR 5. Cs.: Kiss O., Borbély (kapusok), HRABÁK 4, Kiss R., Varsandán Á. 1, dr. Czina, Dávid 3, Szász 6 (1), LAUFER 3. Edző: Padla József. A Mezőkövesd legjobb dobói: Jancsó 8 (3), Csörgő 6, Dobi 3.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4.

Haszilló találatára hárommal válaszoltak a borsodiak, de a 8. perc elején már ismét a békésiek vezettek (4–3). A folytatásban fej-fej mellett haladt a két gárda, a kövesdiek Jancsó találataival tartották a lépést. (15. p.: 7–7). Haszilló hétmétereseivel sikerült ellépnie a békési együttesnek, amely Lele eredményességét követően először alakított ki négygólos előnyt a 23. percre (12–8). Egy hármas szériával visszakapaszkodtak a látogatók, majd ugyanezt a hazaiak is összehozták (27. p.: 15–11), a végjátékban elkövetett pontatlanságaik miatt mégis nyílt maradt a mérkőzés a folytatásra.

Szünet után jól állt bele a játékba a hazai együttes, de azután megtorpant a szekere, a közel 7 perces gólcsendjét kihasználva egyenlített a Mezőkövesd (41. p.: 17–17). Szász találata átsegítette a holtponton a békésieket, a négyes sorozat pedig nyugtatólag hatott a játékukra. A meccs utolsó negyedére a vendégeket felőrölte a folytonos eredményhajsza, több pontatlanság csúszott a játékukba, még hétméterest is hibáztak. Ezt kihasználva a Békés izgalommentes hajrában aratott fölényes győzelmet.

Padla József: – A céljaink elérése szempontjából fontos győzelmet arattunk a jól küzdő Mezőkövesd ellen. A nagy tempónk ,és a cserelehetőségeinknek köszönhetően a végére sikerült növelni az előnyünket és így magabiztos győzelmet aratni. Gratulálok a csapatomnak, sok sikert az ellenfelünknek. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában