Motorsport

2021.11.19. 13:15

Díjazták a Békés megyei motorosokat Domonyvölgyben

Békés megyei érdekeltsége is volt a Magyar Motorsport Szövetség november 13-án, egy év kényszer szünet után ismét a domonyvölgyi Lázár Lovas park exkluzív környezetében megrendezett idényzáró ünnepségén, melyet igazolt versenyzőinek tartott.

Gajdács Pál

Fotó: NORBERT KISS

A betétműsorokkal is színesített díjátadón a bőséges svédasztalos vendéglátás mellett az idénybeli ellenfelek barátian, jó hangulatban elevenítették fel a bajnokság korábbi izgalmait.

A szarvasi Podani Milán ebben a nehéz, viszontagságos idényben nehezen tudta szervezni edzésmunkáját, elsősorban munkahelyi kötöttsége (mentő technikusként dolgozik) miatt. Ennek ellenére, amikor ideje, energiája engedte, kitartóan gyakorolt, csiszolta a régi elemeket néhány új gyakorlattal kiegészítve. Ebben már szerepet kapott a Honda CBR-1000-s motor is, amely újabb látványelemekkel színesíti majd 2022-ben a palettáját.

Beküldött fotók

Erőfeszítéseinek idén meglett az eredménye, hiszen Milán a MAMS Stunt országos bajnoki versenysorozat összetett versenyének Divízió 1-es kategóriájában a második helyezést ért el.

Betegsége miatt személyesen nem, csak otthonában vehette át a jól megérdemelt díját a békéscsabai Faragó Zalán, aki a kunmadarasi dragbike gyorsulási motoros versenysorozatban 17 évesen végzett a felnőttek között a harmadik helyen. A Kawasaki ZRX 400-as motorral guruló fiatalember mindössze két ponttal maradt le a második helyről. Ha megnyerte volna az ötödik, utolsó fordulót, akkor bajnok. A döntőt elveszítette, s így a harmadik helyen végzett.

A békéscsabai székhelyű Viharsarki Drag Team képviselői a csapatverseny győzteseként aranyérmet vehettek át Domonyvölgyben.

Gyemendi Zoltán tulajdonos elmondta, hogy nem ment minden zökkenő nélkül a felkészülés és a bajnokság során sem.

– Egyik versenyzőnk külföldön vállalt munkát és emiatt az utánpótlásból ifj. Orsós Attilát kellett „átemelni”, akinek a motorja még nem volt azonnal erre a sorozatra versenyképes. Igyekeztünk támogatókat találni az eszközigény biztosítására és egyáltalán a versenyévre. Nem kevés műszaki problémával kellett megküzdenünk, sokan már Kuplung Team-nek hívták a csapatunkat, annyi problémánk volt ezzel az alkatrésszel, Attila motorján például a kuplungkosár tört el. Az első verseny még áprilisban hidegben zajlott, de jó pozíciót értünk el. A májusin még összeszedettebben ment minden. A folytatásban szépen meneteltünk, jól sikerült eltalálni a beállításokat.

A Viharsarki Drag Team csapatát a hatszoros egyéni bajnok nádudvari versenyzőnk, Erdei Krisztián, és ifj. Orsós mellett Tógye János alkotta a csapatot.

Gyemendi Zoltán köszönetét fejezte ki a kunmadarasi versenysorozat menedzserének, Hadnagy Józsefnek, aki minden fordulóban biztosította a megfelelő feltételeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában