labdarúgás

2021.10.08. 16:57

Több forduló időpontja is megváltozott a kevés játékvezető miatt

Az utóbbi hetekben a klubok részéről sok panasz érkezett az MLSZ Területi Igazgatóságához azzal kapcsolatban, hogy az alacsonyabb osztályú bajnoki mérkőzésekre nem jutott elégséges sípmester. A háttérben az áll, hogy kevés a játékvezető, a szombati napon ugyanakkor esetenként 20 mérkőzés is azonos időpontban kezdődik. A Versenybizottság aktuális ülésén megoldás született a problémára.

G. P.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A grémium több osztályban komplett fordulókat „dátumozott át”.

– Az elmúlt hetekben komoly logisztikai munkát igényelt a mérkőzések időpontjainak módosítása annak érdekében, hogy legyen játékvezető a mérkőzéseken. Több csapat segítette munkánkat, még többen viszont nem, ezért nem minden mérkőzésre jutott elégséges játékvezető, amely senki számára nem jelent jó megoldást. Mivel az ősz hátralévő része sem lesz egyszerűbb, az igazgatóság pedig nem kívánja fenntartani az eddigi gyakorlatot, ezért hivatalból kerülnek át fordulók új kezdési időpontra – nyilatkozta Szpisják Zsolt megyei igazgató.

A vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a csapatok továbbra is megállapodhatnak a kiírttól eltérő időpontban, azonban az nem lehet a szombati felnőtt kezdési idősáv. Egy vasárnap délutánra áthelyezett mérkőzést szombat vagy vasárnap délelőtt is lejátszhat a két csapat, ha megegyeznek abban.

– Hasonló elképzeléseink vannak a tavaszi szezonra is. Bár áprilistól már 17 órás kezdésekkel lehet számolni, a program kialakításakor egy-egy osztályban alapvetően lesznek olyan fordulók, amelyek hivatalból szombati korábbi kezdésre vagy vasárnapi játéknapra lesznek kiírva – tette hozzá Szpisják Zsolt.

Ami az őszi idény konkrétumait illeti, a megyei harmadik vonalban két játéknap időpontja változott meg. A 10. forduló kezdési időpontja egységesen október 17. (vasárnap) 14.30 órára, a 12. köré november 14. (vasárnap) 13.30 órára módosult.

A döntés nem érinti a Füzesgyarmati SK II.–Kondorosi TE mérkőzést, ahol a hazai NB III-as csapat vasárnap játssza a hazai mérkőzését. A változás érinti a megyei II/B, és a megyei I. osztályt is. Előbbi csoportban a 13. forduló kezdési időpontja került át november 7. (vasárnap) 13.30 órára, utóbbiban a 12. játéknap október 30. (szombat) 14.30 órai kezdési időpontja kerül át egységesen 11.30 órára.

Van már új dátuma gyulaiak kupakötelezettsége miatt elmaradt Szeghalmi FC–Gyulai TFC megyei I. osztályú mérkőzésnek is, amelyet eddig a két csapat közös megegyezésének hiányában nem tudtak pótolni A Versenybizottság határozata értelmében a október 27-én (szerda), pályaválasztói cserével Gyulán játsszák le a meccset 18 órás kezdéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában