súlyemelés

2021.10.20. 17:35

Országos bajnok a békési Fekécs Szilárd

Az elmúlt évekhez hasonló létszámban, csaknem kilencvenen neveztek a súlyemelők idei junior országos bajnokságára, amelyet Szombathelyen rendeztek. A szabályoknak megfelelően a junior bajnokságon serdülő, ifjúsági és junior sportolók indulhatnak, akik teljesíteni tudták a nevezési szinteket. A szabálynak köszönhetően Békés megyéből hat versenyző szerepelt a viadalon.

V. L.

A Békési TE súlyemelői közül a serdülő korú Fekécs Gergő a 61 kg-ban öt jó gyakorlattal, egyéni csúccsal második lett 178 kg-os összteljesítménnyel. Szakításban 80 kg-ig jutott, lökésben 98 kg-mal zárt.

Klubtársa az ifjúsági korú Fekécs Szilárd a 81 kg-osok között ismét hozta az országos csúcsait, alig telt el egy hét az ifjúsági vébé óta, de már tudott javítani az ott elért csúcsokon, és megnyerte a bajnokságot. Szakításban 135 kg-os országos csúccsal zárt, lökésben 160 kg-ig jutott, összetettben 295 kg-os országos csúccsal lett aranyérmes Balog János tanítványa.

A serdülő korú békési Nagy Zsolt 81 kg-ban 109 kg-ot szakított, ezzel klubtársa, Fekécs Szilárd serdülő csúcsát adta át a múltnak. Lökésben 130 kg-ig jutott, a 239 kg-os összeredménye egyéni rekord, amivel harmadik lett.

A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesületet ezúttal három ifjú hölgy képviselte. Bökfi János tanítványai sem maradtak adósak az érmekkel. Kategóriájában, a 76 kg-ban az ifjúsági korú Gurszki Fruzsina új egyéni csúccsal, 123 kg-os összeredménnyel (szakítás: 53 kg, lökés: 70 kg) a második helyen végzett. Az ifjúsági korú Petri Regina a 76-kg-osok mezőnyében 117 kg-ig jutott (52 kg, 65 kg), ami bronzérmet ért a számára. A serdülő korú Mórocz Noémi a 87-kg-osok között 116 kg-os új egyéni csúccsal (50 kg, 66 kg) a dobogó második fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában