súlyemelés

2021.10.11. 15:25

A békési Fekécs Szilárd ötödik lett a vébén

Két magyar fiatal vett részt a napokban a szaúd-arábiai ifjúsági súlyemelő világbajnokságon.

V. L.

A dzsiddai ifjúsági vébén a fiúk 81 kilogrammos kategóriájában (9 induló) Fekécs Szilárd, a Békési TE 17 esztendős versenyzője szakításban 134 kilogrammos országos csúccsal alig maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. A lökésben elsőre teljesített 159 kg után a 163 kg már kifogott a fiatal sportolón, így ebben a fogásnemben az ötödik helyet szerezte meg. Összetettben korosztályos magyar rekordot produkált 293 kg-mal a békési súlyemelő, így Balog János edző tanítványa az ötödik helyen zárta a dzsiddai vébét, amiért minden dicséretet megérdemel.

A lányoknál a 71 kilogrammos kategóriában az Oroszlányi VSK 17 esztendős súlyemelője Szalai Lili képviselte hazánkat. A fiatal sportoló szakításban 83 kilóval nyolcadikként végzett, majd a lökésben produkált 103 kilogrammos korosztályos országos csúccsal az ötödik helyet szerezte meg, míg 186 kg-os összetett eredménye a hatodik helyet jelentette a számára a 13 versenyzőt felvonultató súlycsoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában