darts

2021.09.13. 16:57

Jól szerepeltek a csabaiak

Eseménydús nyarat tudhatnak maguk mögött a Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület játékosai.

V.L.

Az I. osztályú csapat, balról Beke József, Papp Rajmund, Ancsin László, Papp János

A korlátozások miatt később kezdődtek meg a Magyar Darts Liga régiós versenyei, illetve több fordulót is halasztani voltak kénytelenek a rendezők. Az enyhítéseket követően beindult a nagyüzem, több esetben heti 2-3 versenyen is megmérettethették magukat a játékosok. Sok szép eredményt értek el a csabai dartsosok, amelyeknek köszönhetően a Dél-Kelet Magyarországi régió ranglistájának első 4 helyén egyaránt BDSE játékos szerepel (Ancsin László, Sztraczinszki Zoltán, Sztvorecz László, Komlódi Péter). Az országos döntőre 13 fő kvalifikálhatja magát a régióból, amelyből jelen állás szerint 7 főt ad a csabai klub.

Az I. osztályú csapat, balról Beke József, Papp Rajmund, Ancsin László és Papp János

Szeptember 18-án folytatódnak a Nemzeti Bajnokság küzdelmei is, ahol több férfi és női versenyző is képviseli a BDSE-t. Kiemelendő, hogy a még mindig csak 16 éves Papp Rajmund a felnőttek között összetettben a 4. helyen áll, köszönhetően szezonbeli 3 dobogós helyezésének is. Rajmund részt vett a Hungarian Darts SuperLeague-en, egy részben meghívásos, az ország legkiemelkedőbb játékosaival szervezett, több fordulós versenyen is, ahol bejutott a rájátszásba, a legjobb 8 játékos közé, ami szeptemberben folytatódik.

Az egyéni versenyek mellett a Nemzeti Csapatbajnokságban is képviselteti magát a BDSE, az I. és II. osztályban is egy-egy csapat részvételével. A II. osztályban szereplő alakulat a felsőházi rájátszást érő 4. helyen, míg az I. osztályú csapat veretlenül, 100%-os eredménnyel az 1. helyen várja az utolsó alapszakasz fordulót. A csabai klub keddenként 16:30-tól edzést tart a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahova várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában