fogathajtás

2021.09.08. 17:22

A mezőhegyesi Papp János harmincadik lett

A holland Bram Chardon megvédte címét a Kincsem Parkban rendezett négyesfogat-hajtó Európa-bajnokságon, csapatban pedig honfitársaival nyert.

V. L.

Budapest, 2021. szeptember 4. Dobrovitz József a négyesfogathajtó Európa-bajnokság maratonhajtás számában a Kincsem Parkban 2021. szeptember 4-én. MTI/Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

A sportág legendás alakja, a 11-szeres világ- és hatszoros Európa-­bajnok holland Ijsbrand Chardon­nak volt egy verőhibája, de átvette a vezetést. Amikor utolsóként Bram Chardon a pályára hajtott, már csak az volt a kérdés, hogy az apa vagy a fia diadalmaskodik.

Dobrovitz József a négyesfogathajtó Európa-bajnokság maratonhajtás számában /Fotó: Illyés Tibor/MTI/

A címvédőt nem zavarta a nyomás, édesapjánál jobb tempóban, verőhiba nélkül végzett, így megvédte címét. A magyar csapattagok közül a 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefnek és a kilencszeres vb-aranyérmes Lázár Zoltánnak is volt egy-egy verőhibája a több mint 10 másodperces időtúllépésen túl. Ifj. Dobrovitz József pedig két labdát is levert és a tempója sem volt megfelelő.

Ez azt eredményezte, hogy a csapat a negyedikről visszaesett az ötödik helyre, egyéniben Dobrovitz 9., Lázár 16., ifj. Dobrovitz 19. lett. A Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság hajtója, Papp János a 30. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában