labdarúgás

2021.08.09. 09:12

Új edző került a szeghalmi csapathoz

Megtalálták a Szeghalmi FC labdarúgócsapata évad végén leköszönő edzőjének, Hajdu Csabának az utódját a klub vezetői. Az új szakvezető Hajdú-Bihar megyéből érkezik a megye I. osztályban a jövő hétvégén startoló sárrétiekhez.

V. L.

– Fiatal, agilis edzőt sikerült találnunk Boruzs István személyében, aki pont passzol a csikócsapatunkhoz – jelentette be Hegyesi László elnök. – A szakember korábban már dolgozott felnőttcsapattal, de az utóbbi éveket a Bozsik-programban töltötte Püspökladányban. Új kihívás számára a szeghalmi szerepvállalás, tele van ambícióval.

Azt már a 36 éves trénertől tudjuk, hogy a játékos-pályafutása jelentős részét is szülővárosában töltötte, miközben edzői végzettséget szerzett.

Az utóbbi években az utánpótlás-nevelésben dolgozott.

– A Békés megyei fociról egyelőre keveset tudok, bár Füzesgyarmaton többeket ismerek, és a Szeghalomról is akadnak infóim – mondta a felvetésünkre válaszolva Boruzs István. – A csapat bronzérmes volt legutóbb, ami erre az évre nem lesz mérvadó, hiszen meghatározó játékosok távoztak, akik pótlása mennyiségileg megtörtént, de a minőségi szintet illetően egyelőre nem lehet megmondani. Igyekszem majd motiválni a srácokat. Szeretném elérni, hogy minden meccsen a maximumot kihozzák magukból, ezzel egyénileg és csapatszinten is fejlődhetnek. Hogy ez a tabellán mire lesz elegendő, arra most még nehéz lenne válaszolni, de nem is fő szempont, amennyiben ki tudjuk szolgálni a népes közönséget.

Boruzs István, az új szakvezető.

A szakvezető hozzátette még, hogy szimpatikusak voltak számára a vezetőség által megfogalmazott rövid és középtávú célok, ezért is tudtak gyorsan közös nevezőre jutni.

– Az első benyomásaim pozitívak – tette hozzá a tréner.

– Jó szellemiségű és jó képességű játékosok alkotják a keretet, de a realitás talaján maradva sok közös munka kell ahhoz, hogy a bennük rejlő potenciális lehetőség a felszínre kerüljön.

Az edzéslátogatottság a Hajdú-Biharban tapasztaltaknál jóval magasabb, az is rendkívül szimpatikus és példaértékű, hogy a klub vezetősége és a pályán dolgozók rendkívül elhivatottak a foci irányába.

A Szeghalmi FC új edzője augusztus 14-én a Gyomaendrőd ellen hazai környezetben debütál a kispadon.

A szakvezető kedvező benyomásokat szerzett a sárréti csapatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában