bronzérem

2021.08.09. 12:09

Ausztriában is helyt álltak a csabai strandröplabdások

A magyar U16-os strandröplabda-bajnokság megnyerése után a nemzetközi színtéren is érmet szerzett a békéscsabai Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett kettős. A MEVZA strandröplabda-bajnokság hartbergi helyszínén az előkelő harmadik helyen végeztek az U16-os mezőnyben.

Gajdács Pál

A magyarországi U16-os bajnoki serleg elhódítása után Ausztriába vezetett Erdős Dalma és Hermeczi Bernadett útja, ahol az U16 Women’s Beach Volleyball Middle European Championships elnevezésű, 8 nemzet csapatát felsorakoztató versenyen indultak. Az első mérkőzésük különösen könnyűre sikerült egy izraeli csapattal, egyik szettjüket 21:1 re nyerték meg. Innentől viszont nehéz meccsek vártak rájuk, de sikerült bejutniuk a legjobb négy közé.

Az elődöntőt Ausztria egyes számú csapatával vívták, de nagyon jó kezdés után a második szettet elveszítették. A döntő szettben nehezen boldogult egymással a két csapat, az idegek csatáját, kiélezett küzdelemben végül 19:17 arányban az osztrákok nyerték meg, így Dalmáék a 3-4. helyért játszhattak a szlovákokkal. Ezt a találkozót már nem veszítették el, így az U16-os lányok mezőnyében ők állhattak föl a dobogó 3. fokára. A győzelmet a szlovén, a második helyet az osztrákok egyes számú kettőse kaparintotta meg.

Nacsa Gábor edző, Hermeczi Bernadett és Erdős Dalma /Beküldött fotó/

A csabai duó egyik tagja, Erdős Dalma gondolatai a tornáról:

– Életem első külföldi megmérettetése volt, nem tudtam mire kell számítani. A háló magassága nagyobb volt, mint amit megszoktunk, sok ütésem nem sikerült. A játékunk az első pár meccsen nem úgy sikerült, mint ahogy azt magunktól elvárható, de levetkőzve a kezdeti nehézségeket, sikerült a négybe bejutnunk. Sajnos az elődöntőben kettő pont híján, de kiestünk, így játszhattunk a harmadik helyért. Kemény meccs volt, de felszívtuk magunkat, és kitartottunk a harmadik szett végére.

Dalma hozzátette, nagyon sok erőt adott nekik a társaik szurkolása.

– Végül, de nem utolsósorban, hálásak vagyunk az edzőnknek, Nacsa Gábornak, hogy végig segített minket – mondott köszönetet Erdős Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában