olimpia

2021.08.18. 21:11

A Tokióban döntős Veres Laurát köszöntötték Gyulán

A tokiói olimpián a 4x200-as gyorsváltó tagjaként hetedik helyet szerzett Veres Laurát és edzőit, Tóth Andrást, illetve Juhász Jácintot köszöntötték szerdán délelőtt a gyulai városháza dísztermében.

P. G.

20210818 Gyula Veres Laurát és edzőit köszöntötték Görgényi Ernő és Kovács József Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

– Egy kiemelkedő sportteljesítmény mindig kiérdemli a közösség tiszteletét és nagyrabecsülését – fogalmazott köszöntőjében dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint mondta, az eredmény, amit Veres Laura már eddig is elért, túlzás nélkül várostörténeti jelentőségű.

Kiemelte, hogy a nyáron múltidéző rovatában a Gyulai Hírlap felelevenítette, hogy Becsy Károly atléta kijutott az 1936-os berlini olimpiára.

– Mindez mutatja, hogy milyen kiemelkedő jelentőségű, ha valaki gyulai sportolóként kvalifikálja magát a sportversenyek sportversenyére, a legrangosabb megmérettetésre, az olimpiára

– tette hozzá.

Veres Laurának dr. Görgényi Ernő is gratulált /Fotó: Imre György/

Úszásban 1976-ban fordult legutóbb elő, hogy gyulai sportoló kijutott az olimpiára, akkor ez Nagy Sándornak sikerült, de ő ekkor már budapesti színekben versenyzett. Laura az első olyan úszó, aki gyulai színekben, az edzőtáborokat nem számítva, gyulai medencékben úszva, gyulai edzők segítségével jutott ki az ötkarikás játékokra, és járult hozzá hazánk dicsőségéhez. Dr. Görgényi Ernő köszönetét fejezte ki Tóth András vezetőedzőnek, Juhász Jácint edzőnek, Laura szüleinek, a Gyulai Várfürdőnek, az Erkel Ferenc Gimnáziumnak és a Gyulai Úszókért Alapítványnak.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, Laura gyönyörű eredményt ért el.

– Az olimpiára kijutni nagyon nagy dolog, ott döntőt úszni pedig óriási eredmény. A munka, ami idáig vezetett, a legnagyobb elismerést érdemli

– fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Veres Laura hírportálunknak elmondta, az olimpiát megelőzte egy edzőtáborozás Japánban, azt követően költöztek be az olimpiai faluba, ahol folytatták a felkészülést, az edzéseket. Hozzátette, nagyon jól érezte magát a csapatban, kedvesen, segítőkészen álltak hozzá.

– Nagyon vártam, hogy versenyen úszhassunk, hogy élesben méressük meg magunkat

– tette hozzá a kiválóság. Mint elmondta, elégedett az ötkarikás játékokon elért eredményükkel. Veres Laura egyébként jelenleg a pihenés időszakát éli, az újabb felkészülés várhatóan augusztus végén kezdődik majd el számára.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/_tokyo2020/veres-laura-hetedik-lett-a-valtoval-4186703/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában