labdarúgás

2021.07.04. 14:43

Újra él a foci Csárdaszálláson és Magyarbánhegyesen is

Ahogyan az lenni szokott, idén nyáron is feltűnnek majd frissen szervezett csapatok a megyei labdarúgás legalsóbb szintjén.

G. P.

Tavasz óta tudatos építkezés folyik Csárdaszálláson és Magyarbánhegyesen, információnk szerint mindkét településen újraéled a foci.

Az alig 350 fős Csárdaszálláson 2015-ig működött eredményes csapat, amely megyei III. osztályú bajnoki címmel széledt szét. Az akkori játékos-edző, Kocsis Zsolt kezdeményezésére szerveződik újra a gárda, melynek a Dévaványáról és Gyomaendrődről „lemorzsolódó” játékosok alkothatják a vázát. A „kemény mag” részt vett az öltöző felújításában és annak megszépítésében, a szakosztály vezetése pedig a pályát is játékra alkalmassá tette, így a csapat augusztusban zavartalanul kezdheti meg a bajnoki szereplését.

Magyarbánhegyesen egy évnyi „hibernálás” után kel életre a labdarúgás. A községben nem is olyan régen még két együttes rivalizált (leginkább egymással), de az MTC tiszavirág életűnek bizonyult, tavaly pedig az MFC játékosai is szétmentek. Mára ismét egységben az erő, melyet éppen az akkori két edző, Nemczov Róbert és Kintner János kovácsolt össze. Előbbi a megyei II/B csoportos Lőkösházán dolgozott tavasszal, ahová sok játékost is magával vitt, akik vele együtt visszatérnek. Az újonnan szervezett alakulat trénere a Végegyházával ezüstérmet nyerő Kintner János lesz, vele együtt ugyancsak több labdarúgó érkezik a csapatba. Számukra nem lesz ismeretlen a környezet, hiszen az edzésmunkát egész évben itt végezték.

Az előzetesen napvilágot látó névsorok alapján megállapítható, hogy mindkét újonc komolyabb célokért szállhat csatába a bajnokság során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában