labdarúgás

2021.07.04. 13:25

Tucatnyian neveztek a megye egybe

A napokban lejárt a megyei labdarúgó-bajnokságok nevezési határideje. A focibarátok többsége érdeklődve várta már ezt a pillanatot, hiszen a klubok döntése ismeretében sokat tisztulhat a kép a következő évi osztályok létszámát, ennél fogva pedig a lebonyolítását illetően is.

G. P.

Évente visszatérő problémát jelent a megyei I. osztály létszámának hiányossága, ennek a megmentése miatt tavaly például teljesen újszerű kvalifikációs bajnokságot kellett a programba iktatni. A felső két viharsarki szint időszakos összevonása kevesek tetszését nyerte el, idén viszont úgy tűnik nem lesz szükség hasonló kényszerű lépésre. A nevezések kapcsolatos aktualitásokról Szpisják Zsolt, az MLSZ területi igazgatója adott tájékoztatást.

– A „postabontást” követően úgy tűnik, hogy idén problémamentesen összeállhat az első osztály. Tizenkét együttes nevezett ide, mindössze kettő mondott le az indulási jogáról és kért alacsonyabb szintű besorolást – újságolta a vezető.

Azt is hozzáfűzte, hogy nem tettek le az eredetileg 14 tagúra tervezett mezőny felduzzasztásáról, azaz a másodosztályba visszanevező Békéscsabai MÁV és a Mezőhegyesi SE pótlásáról. Az elkövetkezendő héten ülésezik a társadalmi elnökség, amely a nevezések elfogadása mellett dönt a szóba jöhető együttesek felkéréséről.

– Amennyiben a legfelsőbb szinten nem sikerül tizennégyre bővíteni a létszámot, úgy a második vonal küzdelmei tizenhat csapattal rajtolnak el augusztus derekán. Szinte biztosra vehető, hogy a B-csoport létszáma is változatlan marad, köszönhetően annak, hogy mindent egybevetve két alakulattal több kezdi majd az újévet, mint tavaly ilyenkor – tette hozzá Szpisják Zsolt, aki szerint nem lenne szerencsés, ha a megye III. osztályú mezőnyt 14-nél több együttes alkotná.

Új beszálló lesz a megye háromban a Csárdaszállási SZSK, a Magyarbánhegyesi FC, a Végegyházi SE II. és a Vésztői SK, ugyanakkor nem adott le nevezést a Csabai AK, illetve a Nagybánhegyesi TC.

Ami pedig a megyei I. osztályt illeti, oda az alábbi tucatnyi gárda nevezett: Békéscsabai Jamina SE, Csabacsűdi GYLSE, Gyomaendrődi FC, Gyulai Termál FC, Körösladány MSK, Mezőkovácsházi TE, Nagyszénás SE, Okány KSK, Orosházi MTK-ULE, Szabadkígyósi SZSC, Szarvasi FC, Szeghalmi FC.

Információk szerint a megyei II/A osztályban érdekelt csapatok között is akad érdeklődés a magasabb szintű szereplés iránt, így nem zárható ki annak az eshetősége, hogy az I. osztályban összeáll majd a 14 tagú mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában