Asztalitenisz / Frissítve

2021.07.29. 09:59

Szántosiék kikaptak a németektől

A horvátországi Varasdon folytatódott a serdülő (U15-ös) Európa-bajnokság.

V. L.

A viadalon a magyar fiú serdülő válogatott tagjaként asztalhoz áll Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa. A csapat-mérkőzések során a csoportmásodik helynek köszönhetően a mieink az 1–16. helyért folytathatták. Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában szerdán este a németek ellen 2:0-ás hátrányból egyenlíteni tudott a magyar csapat, ám az ötödik mérkőzésen Lei nem bírt Luis Krausszal, így 3:2-re a németek nyertek, így a mieink legjobb esetben kilencedikek lehetnek.

Szántosi Dávid 3:0-ra (– valamennyi szettben a minimális két pontos különbséggel – kikapott Luis Kraustól, majd 3:1-re verte Ullmannt. Párosban a Lei, Szántosi duó 3:0-ra győzött a Kraus, Ullmann kettős ellen. A magyar együttes a 9–16. helyért folytatja tovább, első ellenfele Spanyolország lesz.

A magyar serdülő fiú asztalitenisz együttes a 9–16. helyért folytatta tovább csütörtökön délben az Eb-n. A mieink első ellenfele Spanyolország volt. Az első mérkőzésen Szántosi Dávid magabiztosan 3:0-ra győzte le Bobo Pablot. A második találkozón Lei Balázs 3:0-ra kikapott Berzosa Danieltől.

A párosoknál a Lei Balázs, Szántosi Dávid kettős az első szoros szett után magabiztos játékkal nyert 3:0-ra a Bobo Pablo, Berzosa Daniel duó ellen. Ezt követően a legújabb U15-ös világranglista 11. helyén álló szarvasi fiatal, a világranglista nyolcadik helyén álló Berzosa Daniel ellen állt asztalhoz.

A rangadón az első szettet 11:7-re hozta Szántosi, a másodikban drámai csatában 13:11-re nyert, majd a harmadikban leiskolázta ellenfelét, és 11:1-re győzött, így Fest Attila tanítványa 3:0-ra győzött, a mieink pedig 3:1-re hozták a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában