erőemelés

2021.07.14. 16:33

Ficzere Tamás guggolásban Európa-bajnok

Pilsenben rendezte meg a közelmúltban az Európai Erőemelő Szövetség (EPF) a 2021. évi erőemelő masters Európa-bajnokságot. A rangos viadalon tizenhat ország erőemelői négy korosztályban mérték össze tudásukat. A kiváló körülmények között megtartott, jól szervezett Európa-bajnokságon a masters II.-es korosztályban a 83 kg-osok mezőnyében ott volt a gyulai születésű, és jelenleg is a fürdővárosban tréningező Ficzere Tamás, a Sirius Lifting SE versenyzője.

V. L.

Ficzere Tamás végig jó teljesítmény nyújtott, guggolásban 217,5 kg-mal Európa-bajnoki címet szerzett, és felállhatott a dobogó legfelső fokára. Fekvenyomásban 130 kg-ig jutott, és ezzel a harmadik helyet szerezte meg. Felhúzásban 245 kg-mal szintén harmadik lett, így bronzérmet nyert. Összetettben 592,5 kg-mal ezüstérmes lett a gyulai emelő az első helyen végzett francia Baali Kader mögött, aki 617,5 kg-mal nyerte meg az aranyérmet.

Ficzere Tamás a dobogó tetején

Guggolásban, fekvenyomásban, és az összetettben elért eredményével Ficzere Tamás új országos korosztályos csúcsot állított fel kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában