strandbirkózás

2021.07.27. 15:56

Érmekkel tértek haza a megyei birkózók

Vasárnap Siófokon, a Plázs Beachen küzdhettek meg a sorozat második állomásán az utánpótláskorú, valamint felnőtt versenyzők strandbirkózásban. A viadalon ott voltak a Békés megyei klubok sportolói is, akik érmekkel tértek haza.

V. L.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot minden korosztályban egy-egy versenyző képviselte eredményesen. Az U 14-es korosztályban lépett küzdőtérre Somogyvári Milán, aki meg is nyerte a siófoki második forduló versenyét a 45 kg-osok között, megelőzve a második helyezett csepeli, Váradi Lászlót, és az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) versenyzőjét, Bódi Csabát. Az U 18-as korcsoportban, a hatvan kg-ban szerepelt Páli Mirella, és a győri Kocsis Boglárkát, valamint az OBE-s Jenei Noémit megelőzve ő is megnyerte súlycsoportja küzdelmeit.

Nem sikerült a bravúr a felnőtt női mezőnyben versenyző Szél Annának aki ismét nem bírt a sokszoros válogatott, rutinos Galambos Ramónával, és az első fordulóhoz hasonlóan a második helyet szerezte meg, a ferencvárosi Szabados Noémit megelőzve.

Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői nyolc sportolóval vettek részt a siófoki viadalon. Hárman közülük a dobogóra is felállhattak. Bódi Csaba az U14-es korosztályban versenyzett, a 45 kilogrammosok között, ahol végül bronzérmet szerzett, csakúgy, mint az U18-as női verseny 60 kilogrammos mezőnyében versenyző Jenei Noémi. A csapat harmadik bronzérmét Fekete Bence szállította az U18-as férfi verseny és egyben az egész megmérettetés egyik legnépesebb súlycsoportjában, a 70 kilogrammosok között lépett homokra és küzdötte fel magát a dobogó harmadik fokára. Ugyanebben a súlycsoportban Molnár Tibor is közel állt az éremcsatához, ő végül a hatodik helyen zárta a siófoki viadalt.

A 80 kilogrammos Hangyási Balázs, és a +80 kilogrammos kategóriában versenyző Bakos Ferenc sem sokkal maradt le a dobogóról, mindketten súlycsoportjuk negyedik helyén fejezték be a küzdelmeket.

Az U18-as fiúknál a 70 kg-osok mezőnyében Szpin Mihály, a Szarvasi Birkózó Egyesület versenyzője ezüstérmes lett.

Korábban a sorozat első fordulójában Szentesen is jól szerepeltek a Békés megyei birkózók. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói Páli Sándor edző vezetésével küzdöttek az érmekért. A Spartacus versenyzők közül az U14-es korosztályban 45 kg-ban Somogyvári Milán az első helyen végzett. Az U18-asoknál 60 kg-ban Páli Mirella harmadik. A felnőtt nőknél 70 kg-ban Szél Anna második.

Az OBE sportolói közül az U14-es korosztályban 45 kg-ban Bódi Csaba második. Az U18-as korosztályban 70 kg-ban Molnár Tibor második, +80 kg-ban Bakos Ferenc bronzérmes. A szarvasiak közül az U18-asoknál 70 kg-ban Szpin Mihály harmadik lett, a felnőtteknél 70 kg-ban Tóth Dominik bronzérmes.

A Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub versenyzői közül a felnőtteknél 90 kg-ban Csiki Ádám az első helyen végzett, az U18-as korosztályban a nőknél +60 kg-ban Setényi Vanessza ezüstérmet nyert.

A sorozat harmadik, egyben döntő állomását augusztus 29-én, vasárnap rendezik majd Budakalászon, a Lupa Beachen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában