röplabda

2021.07.14. 15:00

Az orosz feladó harcolni fog, hogy a Békéscsabával érmeket szerezzen

A francia első osztályból igazolt orosz feladót a Swietelsky-Békéscsabai RSE. A 28 esztendős Anasztaszija Kornyienko a Volero Le Cannet csapatából szerződött az ötszörös bajnokcsapathoz, személyében négy év után játszik ismét orosz játékos Békéscsabán (a szurkolók talán emlékeznek Irina Szmirnovára, aki 2017-ben félszezont töltött el a viharsarki csapatban).

G. P.

A 182 centiméter magas feladót igyekezett bemutatni közösségi oldalán a BRSE.

– Oroszországban, Cseljabinszk városában nőttem fel, a családom jelenleg is ott él, igyekszem minél gyakrabban meglátogatni őket – beszélt magáról a feladó. – Ami a személyiségemet illeti, mindig komolyan veszem a munkám, emellett szorgalmas vagyok. Mindig arra törekszem, hogy fejlesszem magam.

Szülővárosában, az általános iskolában kezdett el röplabdázni 12 éves korában, majd szerződést kapott az orosz Avtodor-Metar Omszknál, ezt követően nyugat felé vette az irányt. Játszott Svájcban a Köniz és a Zürich csapatában, és Franciaországban a LE Cannet együttesében.

– Büszke vagyok az elért eredményeimre mind hazai, mind pedig a külföldi klubok tekintetében – mondta a játékos. Kluberedményei közül kiemelhető az orosz, svájci és francia kupa-, és Szuperkupa-elsőség, valamint a svájci bajnoki cím.

Anastasia Kornienko /Fotó: BRSE/

– Vannak információim a korábban az Extraligában megfordult játékosoktól. Egybehangzó vélemény az, hogy rohamos tempóban fejlődik a magyar bajnokság. Évről-évre egyre több csapat mutatkozik be a nemzetközi porondon, akik sokat tesznek azért, hogy letegyék névjegyüket az Európai Röplabda Szövetség által hirdetett sorozatokban. Boldog és büszke vagyok, hogy a következő szezonban a BRSE színeiben léphetek pályára. Bízom benne, hogy szép sikereket fogunk elérni. Harcolni fogok, hogy érmeket és kupát szerezzünk, valamint, hogy sikerrel vegyük a nemzetközi megmérettetéseket – beszélt céljairól Kornyienko, aki szabadidejében szívesen fedez fel új helyeket, emellett nagyon szereti az állatokat.

– Van otthon három macskám és egy teknősöm is, velük sok időt szoktam tölteni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában