labdarúgás megye i.

2021.07.12. 11:01

A Rákóczinál lesznek nagyobb változások Orosházán

Július 13-án az orosházi csapatok játékosai számára is letelik a nyári szabadság, és elkezdődik a munka. A nyári felkészülési időszak több újdonságot is tartogat a változatlanul két felnőtt csapatot versenyeztető klub életében.

G.P.

A megyei I. osztályú együttest továbbra is Buza Barnabás és Kvasznovszky József irányítja majd. Elvileg a tavalyi keret valamennyi tagja marad, sőt új játékosok is feltűnnek. Közéjük tartozik a Nagyszénásról érkező jobb oldali védő, Albert László (27), valamint a jelek szerint teljesen széteső szeghalmi együttesből igazolt középpályás, Gedó Lóránt (23). Akadnak még kiszemeltek, két ember érkezése esetén realizálódnának a csapat átalakítására vonatkozó elképzelések.

– Húsztagú keret kialakítását tervezzük, vélhetően mindenki marad a csapatnál és a Szegeden tovább tanuló fiatalok is velünk készülnek majd – újságolta Buza Barnabás. – A korábbiaktól eltérő felkészülésbe kezdünk, újszerű edzések lesznek, próbálunk mi is megújulni. Ugyancsak változást hoz a gárda életében, hogy a hazai mérkőzésekre visszatérünk a Mátrai stadionba, amint az új gyepszőnyeg használható állapotba kerül.

Az első csapattal párhuzamosan, külön készül a megyei II/A csoportjába nevezett Rákóczi gárdája, amelyet Czollner Gábor és Gyimesi András vesz át a Székkutasra távozó Kormányos Antaltól. Itt már jelentősebb mozgás várható, hiszen az edzővel együtt több játékos teszi át a székhelyét a szomszédos csongrádi településre, és további távozók is akadnak.

Információink szerint Beke Sándor Ferenc (18), Varga Péter (26), Harmati Albert (24) és Bódi László (28) Székkutason folytatja, Bessenyei László (27) Szeghalomra igazol, Kecskeméti Sándor (28) Gyula környékén keres magának csapatot, Györgyi Tamást (32) pedig a fővároshoz köti a munkája. A helyüket jobbára a saját nevelésű fiatalok vehetik át, bár egy kapus és 2-3 mezőnyjátékos leigazolását ide is tervezik.

– Külön edzések lesznek, de az átjárás lehetőségét meghagyjuk. Czollner Gábor és Gyimesi András vezetésével az U17-es és U19-es együttesekből kerülnek ki azok fiatalok, akik a második csapatban fogják szokni a felnőtt focit. A két szakember jól ismeri a korosztályos játékosokat, bízunk benne, hogy zavartalanul megy majd a beépítésük – tette hozzá Buza Barnabás.

Az orosházi első számú alakulat négy edzőmérkőzést játszik az augusztusi bajnoki rajtig. Három partner már adott, egy időpontra még keresik az ellenfelet, két hétvégét viszont szándékosan szabadon hagytak, ezekre inkább csapatépítő programokat iktatnak.

A felkészülési mérkőzések tervezete

Július 17., szombat, 10.00: Orosházi MTK-ULE–Deszk SE

Július 21., szerda, 18.00: Hódmezővásárhelyi FC–Orosházi MTK-ULE

Július 28., szerda, 18.30: Gyulai TFC–Orosházi MTK-ULE

Július 31., szombat, ?: Orosházi MTK-ULE–?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában