Vívás

2021.07.22. 13:32

A Honvédhoz igazol Keszthelyi Zsombor

Távozik a békéscsabai Alföld Vívó Akadémiától Keszthelyi Zsombor. A 18 éves párbajtőrvívó információink szerint a Budapesti Honvédban folytatja pályafutását.

G. P.

A tehetséges vívó az ősszel megkezdődő egyetemi tanulmányai miatt vált. Galli Zsolt tanítványa roppant sikeres békéscsabai időszakot zárt. Ha csak a nemzetközi eredményeit tekintjük: két éve Foggiában csapatban ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon a kadet válogatott tagjaként. Még kadettként lett 7. egyéniben a világbajnokságon, ami nem mellesleg a fiúknál minden idők legjobb békéscsabai eredménye. A tavalyi poreci Eb-n csapatban 4. lett, immáron a juniorok között. Ugyanebben a korosztályban a válogatottal megnyerte a belgrádi világkupát.

Szintén egyetemi tanulmányai miatt vált klubot Szabó Bence, aki Keszthelyi korosztályában a magyar bajnokságon és Magyar Kupában sikeres békéscsabai csapat erőssége volt.

A Nemzeti Sport információi szerint az AVA másik éremhalmozó tehetsége, a kadet csapatban Eb-arany-, egyéniben ezüstérmes, ifjúsági olimpiai 7., egyéniben felnőtt magyar bajnok Dékány Kinga is más egyesületnél folytatja felsőfokú tanulmányai miatt, de az őszi szezonban még békéscsabai színekben versenyez. G. P.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában