Asztalitenisz

2021.06.21. 10:22

Szántosi Dávid két negyeddöntője

A szlovéniai Otocecben nemzetközi utánpótlás versenyt rendeztek, amelyen az U19-es és az U15-ös korosztályban mérték össze tudásukat a fiatalok.

V. L.

Hazánkat három-három fiú és lány képviselte a viadalon. Az U15-ös fiúknál ütőt fogott Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa, aki a tizedik helyen áll korosztályában a legújabb világranglistán.

Egyéniben a szarvasi fiatal csoportelsőként jutott a főtáblára, majd a legjobb nyolc közé jutásért 3:2-re legyőzte a svéd Sjögrent. A negyeddöntőben az U15-ös világranglistán Szántosi Dávid előtt egy hellyel álló román Bujor Dragossal találkozott. A nagy küzdelmet hozó mérkőzésen, drámai csatában a világranglista kilencedik helyén álló román fiú győzött 3:2-re, így Fest Attila edző tanítványa az 5–8. helyen végzett. Az U15-ös fiú párosban Szántosi Dávid a belga Tom Closettel az oldalán állt asztalhoz. A negyeddöntőben a szlovák Árpás Sámuel, Palusek Sámuel kettőssel mérkőztek, és nagy küzdelemben 3:2-es vereséget szenvedtek, így a Szántosi, Closett duó az 5–8. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában