Megyeri Gábor

2021.06.23. 10:08

Rengeteget fejlődött Rómában a békéscsabai kapus

A Békéscsabán született 18 éves kapus, Megyeri Gábor megtapasztalta az olasz óriásklub, az AS Roma varázsát.

beol.hu

Megyeri Gábor az Előre utánpótlás-csapatában nevelkedett, innen vitte el a Honvéd 15 éves korában. Korosztályos válogatottként többek között részt vett a 2019-es U17-es világbajnokságon, reméli, ha biztos játéklehetőséghez jut klubjában, előbb-utóbb újra futballozhat a nemzeti csapatban – olvasható a nemzetisport.hu írásában.

A fiatal kapus már átélhette Francesco Totti és Daniele De Rossi tiszteletét, szakmailag is sokat tanult, a koronavírustól és sérüléstől hátráltatva azonban egyszer sem kapott lehetőséget az egyesület Primavera-csapatában.

Fotó: nemzetisport.hu

– Felemás idény végéhez közeledik: a világhírű AS Roma játékosának vallhatja magát, a klub Primavera-csapatába azonban egyszer sem állították be. Miként értékeli olaszországi hónapjait?

– Jócskán van bennem hiányérzet. Nem sikerült elérnem a célomat, hogy minél többet játsszak, októberi megérkezésem óta először június tizennegyedikén, a Monza elleni bajnoki mérkőzésen kaptam játéklehetőséget a Primavera alatti, U18-as csapatban. Nem akarok kifogást keresni, de tény, akadtak hátráltató tényezők.

– Mire gondol?

– Például arra, hogy a Covidból frissen meggyógyulva nem a legjobb állapotban érkeztem Rómába tavaly októberben, aztán december végén súlyos térd­sérülést szenvedtem, ami két és fél hónap kihagyást okozott. Amikor végre teljesen felépültem, nagyon ment a csapatnak, nem volt észszerű megbontani a felállást.

– Nem érzi úgy, hogy játék nélkül elpazarolt idő volt ez a háromnegyed év?

– Semmiképpen sem! Ha a Roma ajánlatot tesz, az ember nem mondhat nemet. Ráadásul a rómaiak szándéka tényleg komoly volt, a kapusedző, Alessandro Cesaretti személyesen utazott el Magyarországra, hogy megnézzen. Hívott a Fiorentina is, a Roma elhatározását azonban erősebbnek éreztem. Bár mérkőzésen valóban nem jutottam szóhoz a Primavera-csapatban, érzem, az edzéseken rengeteget fejlődöm. Nap mint nap találkozom a nagy múltú olasz kapusiskola módszereivel, sokat tanulok, egész más edzésmunkát végzünk itt, mint ami odahaza jellemző.

A nemzetisport.hu Megyeri Gáborral készült teljes beszélgetését ITT olvashatja.

Előzmény:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/szeretne-bizonyitani-a-romaiva-lett-csabai-kapus-3193450/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában