sárkányhajó

2021.06.06. 10:52

Három medált hoztak Bajáról a sárkányhajósok

Baján jártak a közelmúltban a szarvasi Körös Dragon SE sárkányhajósai. A Magyar Sárkányhajó Szövetség szombaton rendezte meg a 10. hosszútávú magyar bajnokságát, melynek keretében huszonnyolc legénység mérettette meg magát.

Verasztó Lajos

Ez a verseny mindig utat mutat a hazai kluboknak, hol tartanak a felkészülésben, mik az erősségek, de a hiányosságokra is rámutat. Nehéz alapozási időszakon van túl minden egyesület, hiszen a pandémiás időszak, az oltások, de az esetleges megbetegedések a csoportos felkészülést nem tették lehetővé az egyesületek számára. Egyénileg pedig nem mindenki vágott neki egy-egy edzésnek.

A hazai szövetség szépen felépítette idei versenyprogramját, és figyelembe vette a rendezvényeken várható létszámot. A most megrendezett hosszútávú verseny után, június végén, a tízfős magyar bajnokságot rendezik majd meg Fadd-Domboriban.

Baján, a magyar bajnokságon sikeresen szerepelt Körös Dragon SE férfi- és női csapatának tagjai

Mint arról Szitó Szabolcs edző beszámolt, a hétvégi megmérettetésre három legénységgel készültek a Körös Dragon SE versenyzői. Elsőként a hölgyek 10 fős versenyszámát tartották meg, majd a férfiak szintén 10 fővel vágtak neki a négy km-es távnak. Mindkét hajóegység a harmadik helyen zárt, így megszerezték a bronzérmet. Utolsó számként a férfiak húszfős versenyszámát rajtoltatták. Ebben a számban a Körös Dragon SE csapata végül a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, mivel az idei versenyen nem találtak legyőzőre a nyolc km-es távon.

A viadalon sikeresen szerepelt Körös Dragon SE női csapatának tagjai: Páskuly Kriszti, Szalontay Ibolya, Gonda Krisztina, Tímár Tünde, Krúzs Gabriella, Varga Edit, Papp Alexandra, Kálmánné Kolarovszki Zsuzsa, Kenyeres-Zsebics Emőke, Mózesné Ildikó, Kovács Andrea, Szamosi Blanka.

A férfiak versenyében szerepeltek névsora: Kálmán ­András, Kálmán Tibor, Csépai Pál, Détár Előd, Détár Levente, Bogár Gábor, Kovács Balázs, Kovács Kende, Lővei Zsolt, Kis Csaba, Ambrus Ádám, Markovics­ Ábel, Pálfi János, Tóth Gábor, Nyerges Richárd, Nyerges Miklós, Szitó ­Szabolcs, Bite Zsolt, Balázs Tibor­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában