vívás

2021.06.07. 17:20

Dékány Kinga bronzéremmel zárta az idényt

Európa-bajnokságra válogató versennyel búcsúztatták a zilált 2020–2021-es vívóévet a felnőtt párbajtőrözők.

G. P.

A Tatán megrendezett versenyen Szász-Kovács Emesén kívül mindenki pástra lépett. A nők hetvenkilencen, a férfiak száznyolcan.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül Dékány Kinga vívott a legjobban. Veretlen csoportkör után először ifjú klubtársát, Gachályi Grétát búcsúztatta, majd az érdi Csomós legyőzésével már a legjobb nyolc között találta magát. A dobogóra lépéshez a tatabányai klub kiválóságát, a számtalan utánpótlás világversenyen sikeres Gnám Tamarát kellett legyőznie. Szoros asszót vívtak, de végig Kinga volt a tudatosabb, taktikusabb, így nem volt kérdéses a győzelme.

A tatai barátnő, az Európa-bajnoki csapattárs, Büki Lili következett, s szoros asszóban ezúttal a hazaiak üdvöskéje diadalmaskodott. Kinga ezzel a bronzéremmel bizonyította, hogy „kinőve” a junior versenyekből, felkészült arra, hogy a felnőtt mezőnyben is bizonyítsa tehetségét.

Dékány Kinga és edzője, Galli Zsolt /beküldött fotó/

Gachályi Gréta számára ez a verseny a serdülő bajnokságra való felkészülés egyik állomása volt. huszonötödik helyezésével rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtött.

A férfiaknál Keszthelyi Zsombor könnyedén lépett tovább a csoportkörből. A pécsi Hardi és a vasasos Gyenes testén át jutott a döntő közelébe. A finnek hazánkban edződő kiválósága Vuorinnen azonban megtörte a csabai kiválóság lendületét, így ezúttal sem sikerült a döntőbe jutás. Nem tört meg Zsombor kiváló sorozata, minden felnőtt versenyen legalább a legjobb tizenhat között végzett, ezúttal tizenegyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában