röplabda

2021.05.23. 08:57

Pekárik Esztert is a keretbe hívták

Győrben folytatja a felkészülést az Európa-bajnoki kvalifikációt megszerző magyar női válogatott a május 28-án rajtoló Arany Európa Ligában. Jakub Gluszak csapatának keretében jónéhány változás történt az Eb-selejtezőkhöz képest. Pihenőt kapott Király-Tálas Zsuzsa, Pallag Ágnes és Szakmáry Gréta, míg Kump Aliz a tanulmányai miatt kért felmentést. Pótlásukra Bleicher Réka, a békéscsabai Pekárik Eszter, valamint Petrenkó Brigitta és Takács Doroti érkezik.

G. P.

Pekárik Eszter /Fotó: BRSE/

Fotó: Imre Gyorgy

Alaposan megfiatalított csapat vág majd neki az Európa Liga sorozatnak, ahol a jövő hétvégén Prágában, utána pedig Minszkben mérik össze erejüket a csehekkel, a horvátokkal és a fehéroroszokkal, akikkel az Európa-bajnokságon is egy csoportban leszünk.

Pekárik Eszter /Fotó: BRSE/

A keret. Feladók: Bleicher Réka (Alba Blaj, román), Bagyinka Fanni (UTE), Petrenkó Brigitta (Coastas Carolina, amerikai). Ütők: Kiss Gréta (Vasas), Szűcs Kinga (Kaposvár), Takács Doroti (Vasas), Török Kata (Vasas), Vezsenyi Adrienn (MTK). Liberók: Juhár Dalma (Vasas), Tóth Fruzsina (Nyíregyháza). Centerek: Bodovics Hanna (Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux, francia), Papp Orsolya (MTK), Pekárik Eszter (Békéscsaba).

Arany Európa Liga, Csehország, Prága

05.28 17:00 Csehország–Magyarország

05.29 16:00 Magyarország–Fehéroroszország

05.30 16:00 Magyarország–Horvátország

Fehéroroszország, Minszk

06.04 15:00 Magyarország–Horvátország

06.05 18:30 Fehéroroszország–Magyarország

06.06 15:00 Magyarország–Csehország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában