atlétika

2021.05.11. 10:44

Kovács Barbara ötezer méteren győzött a gyalogló csapatbajnokságon

A lehető legjobban, egyéni csúccsal készült a vasárnapi csehországi gyalogló csapat Európa Kupára Kovács Barbara, a Békéscsabai AC olimpikonja, aki a csapatbajnokság elődöntőjében 5000 méteren ért el kitűnő eredményt. A csabai futók Kecskeméten, és a dobókkal együtt Budapesten alkottak maradandót.

G. P.

A békéscsabai atléták kitettek magukért, hiszen a szombati kecskeméti váltófutó országos bajnokságon a junior férfi csapatuk a dobogó második fokára állhatott fel 4x400 méteres síkfutásban. A 3:22,77 perces időeredményt futó váltót a Steigerwald Ernő, Zahorán Milán, Hrabovszki Balázs, Nadj Levente négyes alkotta.

Nadj Levente, Hrabovszki Balázs, Adorjan László, Steigerwald Ernő és Zahorán Milán /Fotók: Békéscsabai Atlétikai Club/

Vasárnap a 47. Paulinyi Jenő-emlékversenyen remekeltek a viharsarki atléták. Hrabovszki Balázs nagyszerű futással, egyéni csúccsal nyerte az ifjúsági 110 m gátfutást. Csizmazia Áron az ifjúsági férfi súlylökés versenyszámában hozta el az aranyérmet. Áron – lemásolva a világbajnok Márton Anitára jellemző, aranyéremről döntő utolsó lökését – szintén a hatodik kísérletével nyerte meg a versenyt. A súlylökőknél maradva, Baukó Petra is érmes, ő második helyezett lett az ifjúsági női súlylökésben. Petra csak 6 centivel szorult le a dobogó legfelső fokáról.

A Békéscsabai AC eredményei. Ifjúsági. Fiúk. 110 m gát: 1. Hrabovszki Balázs 14,28. Súlylökés: 1. Csizmazia Áron 15,73 m. Leányok. Súlylökés: 2. Baukó Petra 12,96 m.

A Paulinyi-emlékverseny keretében vasárnap délután került sor a gyalogló csapatbajnokság elődöntőire. A tokiói olimpiai kvótára hajtó Kovács Barbara rajt-cél győzelemmel nyerte az 5000 méteres gyaloglást és 22:38,88 perces egyéni csúccsal hangolt a hétvégi csehországi Európa Kupára. A magyar szövetség szerint 34 magyar atlétát tartanak számon az olimpiai ranglistákon, közülük a békéscsabai Márton Anitának, Gyurátz Rékának, Halász Bencének, a korábban Békéscsabán is megforduló Kácser Zitának, és Krizsán Xéniának van már meg a tokiói kvótája, és többek mellett Kovács Barbara áll kijutó helyen.

Kovács Barbara

Az 5000 m-es versenyben induló Zahorán Petra nagy küzdelemben értékes pontokat hozva a csabai klubnak 25:31-72-es idővel a hetedik helyen végzett.

A békéscsabai fiatalokat Adorján László, Erdős Péter, Solticz Kálmán és Tóth Sándor készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában