kosárlabda

2021.05.09. 08:20

Gyorsan elolvadt a békésiek előnye

Omnia Pub&Food Békés–Vásárhelyi Kosársuli 90:98 (28:24, 24:24, 20:33, 18:17)

G. P.

NB I B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport, rájátszás a 7-8. helyért, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 70 néző. V.: Dr. Varga Z., Vadász, Drenyovszki. Békés: Krisztics (25/12), Balog G. (6), Frikker (13), Cvijin (7/3), Hargitai (19/9). Cs.: Széphelyi (14/6), Karsai, Olics (6/6). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Hódmezővásárhely legeredményesebb dobója: Acsimovics (23).

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg, a Vásárhelyi Kosársuli április közepén elhunyt alapítójára, elnökére, dr. Elek Andrásra emlékeztek.

A békésieknél a magasember Meleg Károly betegség, Vas Dominik bokasérülés miatt nem került be a keretbe.

Jó ritmusban kezdte a találkozót a Békés, amely Hargitai Krisztián zsákolását követően már hét ponttal is vezetett. A negyed végére felzárkóztak a Csongrád megyeiek, de így is maradt némi előnye a hazaiaknak.

A második felvonás kiegyenlített játékot hozott, a csapatok inkább a támadójátékra, mintsem a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A 2. félidőre megmaradt a minimális békési előny.

A szünetben a védekezés szigorítását, egyebek mellett a lepattanók megszerzését kérték a békési trénerek. Nem egészen így történt, mivel a vendégek már az elején átvették a vezetést és meg is nyerték a negyedet.

A találkozó utolsó játékrésze hullámzó játékot hozott, mindkét oldalon voltak jó megoldások. A békésiek igyekezetére sem lehetett panasz, ám ez csak arra volt elég, hogy nem lett túlságosan nagy különbségű a vásárhelyiek győzelme.

A visszavágót jövő pénteken rendezik Hódmezővásárhelyen.

Balog Vilmos: – Nem játszottunk jól, és olyan motiváltan, mint a bajnokság korábbi szakaszában. Azt kértük a csapattól, hogy az utolsó mérkőzésen mutassák meg, hogy az alapszakaszbeli hatodik hely nem kifutott eredmény volt, azt megérdemeltük és azt is, hogy Vásárhelyen próbáljuk meg nyolc-kilenc pontos különbségű győzelmet aratni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában