kézilabda

2021.05.06. 14:32

A szurkolók sokat segíthetnek a csabai lányoknak

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokságban pénteken 18 órakor a 14. helyezett EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a 11. helyezett Alba Fehérvár KC csapatát fogadja a városi sportcsarnokban. A találkozót a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint azok a 18 év alatti fiatalok tekinthetik meg, akiket védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísér el a mérkőzésre.

V. L.

Forrás: Archív/Bencsik Ádám

Vida Gergő, a lila-fehérek vezetőedzője így fogalmazott a találkozóval kapcsolatban:

– Ez a meccs sorsdöntő lesz a számunkra, hiszen, ha itt nem tudunk nyerni, akkor minimálisra csökkennek a bennmaradási esélyeink. Nagyon örül az egész csapat annak, hogy végre szurkolók előtt játszhatunk, hiszen ők nyolcadik emberként segíthetik a lányokat abban, hogy megnyerjük a mérkőzést. A Fehérvártól januárban 35–28-ra kaptunk ki idegenben, és ha ott határozottabb a védekezésünk szorosabb lehetett volna a végeredmény. A vendégek két figyelemreméltó eredményt értek el idegenben, hiszen nyertek Debrecenben, és legutóbb Mosonmagyaróváron győztek három góllal. Mi szeretnénk a saját játékukat az ellenfélre kényszeríteni, és tisztában vagyunk azzal, hogy csak akkor nyerhetünk, ha kiemelkedő lesz a kapusteljesítmény, a mezőnyben pedig négy-öt ember is maximális teljesítményt nyújt. Én képesnek tartom erre a csapatot, a lányoknak is el kell hinniük, hogy az elvégzett munka meghozza majd a gyümölcsét. Az edzéseken jól dolgoznak a játékosok, kellő önbizalomra van szükség, és akkor a szurkolók támogatása mellett megszülethet a bravúr. A fehérváriak meghatározó játékosa az Eb-bronzérmes horvát válogatott kapus, Teja Pijevic, mellette a rutinos Triscsuk Krisztinára, és a fiatal Afentáler Sárára kell figyelnünk, de a többiek is a saját posztjukon stabil NB I.-s kézilabdázónak számítanak.

A vendégek házi gólkirálya Triscsuk Krisztina, aki eddig 98 gólt lőtt, mögötte Afentáler Sára következik 77 góllal. Az Alba Fehérvár KC csapatában egy korábbi békéscsabai játékos szerepel, a balszélső Szarka Adrienn, aki eddig 36 gólt lőtt.

A találkozót a Bócz László, Wiedemann Viktor játékvezető kettős dirigálja.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/nezok-elott-jatszik-az-elore-nkse-penteken-3926683/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában