kosárlabda

2021.05.02. 09:33

A Pénzügyőr nyert a párharcot, a Békés a hetedik helyért játszik

Az Omnia Pub&Food Békés a Pénzügyőr SE csapatát fogadta a minap.

G. P.

Omnia Pub&Food Békés–Pénzügyőr SE 83:85 (25:25, 15:18, 22:18, 21:24)

Kosárlabda NB I. B-s férfimérkőzés, Zöld csoport. Rájátszás az 5–8. helyért, 2. találkozó. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Balog Gy., Gál, Domán. Békés: Krisztics (15/9), Balog G. (7/3), Frikker (13), Hargitai (9/3), Cvijin (10). Cs.: Karsai, Olics (4), Balog Á., Kónya, Széphelyi (25). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Pénzügyőr legeredményesebb dobója: Kiss (20).

Tizenöt pontos hátrány ledolgozása volt a feladata a békési csapatnak. Az első negyedben nem sikerült egyetlen pontot sem lefaragni a hátrányból, kiegyensúlyozott játék folyt a pályán.

A 2. negyed sem a békési elképzelések szerint alakult, a 15. percben már 9 ponttal vezetett a Pénzügyőr. A békési védekezés nem jól működött, támadásban sem találták a játék ritmusát. A hazai időkérés után változott a játék, de a 9 pontból még maradt három a félidőre a Pénzügyőr oldalán.

A 2. játékrészben a hazaiak folyamatos nyomást helyeztek az ellenfél labdás emberére, ami nem is ízlett a vendégeknek, így sikerült fordítani. Azonban előbb Hargitai, majd Cvijin is kipontozódott, így nem maradt magasembere a Békésnek. A legnagyobb különbség 8 pont volt, amikor úgy nézett ki, hogy lehet még esély a fordításra. A Pénzügyőr azonban jól gazdálkodott a fővárosban kialakított előnyével, visszavertek minden békési próbálkozást. Maradt a szoros eredmény, 13 másodperccel a vége előtt egy pontos Pénzügyőr vezetésnél a békési időkérés után Széphelyi betörése után a gyűrűn pattogó labda befelé gurult, így a hazai csapat már győztesnek érezhette magát. 0,4 másodperc maradt, ami a szabály szerint lehetőséget biztosított a vendégeknek még egy utolsó dobásra. Az oldalbedobás után Koflanovics a félpályától két kezes alsó dobással elengedte a labdát a békési gyűrű felé, a magas ívű dobás csont nélkül esett be a hazai kosárba. Ezzel a ritkán látható, bravúros kosárral megszerezte a továbbjutás mellett a győzelmet is a vendégcsapat.

A Békés számára az utolsó körben a 7-8. helyért vívandó párharc, ahol az ellenfél a Vásárhelyi Kosársuli lesz.

Balog Vilmos: – Gratulálok a Pénzügyőr csapatának a mostani győzelméhez, a párharc megnyeréséhez, valamint az egész éves teljesítményükhöz, és gratulálok a békési csapat tagjainak is. Nagyot küzdöttünk, harcoltunk. A fordítás, a győzelem nem sikerült, a nagy akarás rányomta a bélyegét a játékunkra. Nem tudtuk a szezon korábbi részében nyújtott játékunkat játszani. A Vásárhely ellen megpróbáljuk megszerezni a hetedik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában