labdarúgás

2021.04.30. 18:13

Új edzőpáros irányít Körösladányban

A Körösladány MSK vezetősége gyorsan megtalálta a hétfőn menesztett Fodor Sándor utódját. Az eredményes háttértárgyalásoknak köszönhetően, péntektől Ekker Attila és Futaki Krisztián veszi át az NB III.-as labdarúgócsapat szakmai irányítását.

V.L.

Ismeretes, hogy a sárréti klub vezetői a gárda nyolcadik nyeretlenül lehozott tavaszi mérkőzést követően szánta el magát váltásra. A hétközi forduló során Keresztesi János ült le a kispadra, aki százszázalékos mérleggel adhatja át helyét az utódjainak.

– Keresztesi Jani csak átmeneti jelleggel vállalta a csapat felkészítését, hiszen a munkahelyi elfoglaltsága mellett a tanulmányai és a klubon belüli leterheltsége sem tette volna lehetővé a tartós szerepvállalását – tájékoztatott Ilyés Lajos vezetőségi tag. – A történtek után kézenfekvő volt számunkra a korábban több megyei csapatnál is bizonyító edzőpáros megkeresése. Nyitottak voltak az elképzeléseinkre, nem titok, hogy szerdán a helyszínen nézték végig a dabasi mérkőzést, így ők sem tájékozatlanul vállalták el a feladatot.

A megállapodásunk a hátralévő nyolc NB III.-as mérkőzésre, valamint további egy évre szól, függetlenül attól, hogy milyen osztályban játszik a csapat ősztől. Van még remény a bennmaradás kiharcolására, nagyon szeretnénk ha ez megvalósulna, a dabasi játék és hozzáállás jó alapot teremthet erre, amit tovább fokozhat az edzői páros által képviselt mentalitás.

Ekker Attila és Futaki Krisztián a 2020–2021-es bajnoki évben Szeghalmon mozgatta meg az állóvizet, a pillanatnyi állapotokat figyelembe véve nagyon úgy fest, hogy a szomszédos településen is hasonló kihívás előtt áll.

– A kihívást érezzük, és hogy van remény – mondta a szerepvállalással kapcsolatos felvetésünkre Ekker Attila. – Már pedig, amíg remény van a bennmaradás kiharcolására, addig rá kell bírni a csapatot, hogy küzdjön érte, mint ahogyan a vezetők is így állnak a dolgokhoz.

A tréner fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy Futaki Krisztiánnal egyenrangú partnerként vállalták el a munkát, ahogy azt korábban is tették, mindenben közösen döntenek. A csapat szerdai dabasi meccsét együtt követték nyomon a helyszínen.

– Fegyelmezett, koncentrált volt minden játékos, ennek és a jó helyzetkihasználásnak köszönhető az eredményesség, amivel rászolgált a csapat a szerencsére is – tette hozzá. – Ez jó kiindulóalap lehet a hátralévő mérkőzésekre és a közös munkához. A kollégámmal ehhez próbáljuk mi is hozzátenni a magunkét.

Ekker Attila és Futaki Krisztián pénteken délután tartotta meg az első körösladányi edzését, vasárnap pedig nyomban „mély vízbe kerül”, hiszen a bajnoki címre pályázó Kecskemét otthonában debütál a csapat kispadján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában