torna

2021.04.08. 17:17

Szujó Hanna tartalék az Eb-csapatban

Kihirdette az áprilisi Európa-bajnokságra utazó női válogatott keretet Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya, amelyben Kovács Zsófia (DKSE), Székely Zója, Péter Sára, Bácskay Csenge (mindhárman Postás SE) kapott helyet, míg Szujó Hanna (TC Békéscsaba) itthon maradó tartalékként készül a csapattal – közölte hivatalos honlapján a Magyar Torna Szövetség.

G. P.

A sportolók közül a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, az Eb-ezüstérmes Székely Zója és csapattal Eb-bronzérmes Bácskay Csenge négy szeren, míg az Európa Játékok bronzérmese, Péter Sára talajon és ugráson indul. Az elkövetkezendő hetekben a csapat a fővárosi Központi Tornacsarnokban készül, napi két edzéssel egészen az április 17-i (szombati) indulásig. A szövetségi kapitány elmondása szerint a kialakított buborékra a jelenleg is tartó koronavírus miatt van szükség, hogy így csökkentsék a lehető legkisebbre az esetleges fertőzés kockázatát.

A tornászok Európa-bajnokságát április 21-25. között Svájcban, Bázel városában rendezik meg.

Szujó Hanna /Archív fotó/

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány:

– Ami a csapat névsorát illeti, nem volt könnyű meghozni a végleges döntést. Az biztos volt, hogy az olimpiai kvóta miatt Kovács Zsófiának kiemelt helye volt az együttesben, a többieket pedig a versenyeken bemutatott teljesítményük alapján választottam ki. A nőknél négy versenyző indulhat az Eb-n és négy is szerepelhet minden szeren. Szujó Hanna velünk készül majd a következő hetekben, itthon maradó tartalékként számolok vele, bízom benne, hogy a jelenlegi helyzetben nem lesz semmi gond, betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában