kosárlabda Nb i./b

2021.04.25. 10:27

Maradt még remény a békéscsabai visszavágóra

Az utolsó negyedre szétesett a békésiek játéka a Pénzügyőr elleni első mérkőzésen.

G.P.

Pénzügyőr SE–Omnia Pub&Food Békés 92:77 (19:22, 28:18, 23:18, 22:19)

Kosárlabda NB I. B-s férfimérkőzés, Zöld csoport. Rájátszás az 5–8. helyért, 1. találkozó. Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Jurák, Mintál, Téczely. Békés: Hargitai (26/3), Krisztics (23/18), Széphelyi (7), Frikker (5), Balog G. (10). Cs.: Cvijin, Karsai (1), Olics (5/3). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Pénzügyőr legeredményesebb dobója: Baranyi (28).

Nagy lendülettel kezdett a békési csapat, különösen Hargitai Krisztián volt elemében, aki szép számmal gyártotta a pontokat, együttese pedig az első negyed közepére 8-9 pontos előnyt küzdött ki. A védekezésre sem lehetett különösebb panasz, így nem keltett meglepetést, hogy az első negyed végét a békésiek zárták hárompontos vezetéssel.

A második felvonás úgy kezdődött, hogy az egész mérkőzésen nagyon élő Baranyi Péter dobásával megfordította az eredményt a fővárosi egylet, ám csak a játékrész közepén tudott ellépni viharsarki ellenfelétől. A látogatóknál „lazult” a védekezés, és már a támadójáték sem volt olyan eredményes, nem volt meg az a ritmus, mint a mérkőzés első szakaszában.

A harmadik negyedben erős nyomás nehezedett a békésiekre a játékvezetők részéről is, bár nem törtek meg, még a 26. percben is csak négy ponttal vezetett a Pénzügyőr. Az addig jól játszó Széphelyi Tamás negyedvégi kiállítása azonban előrevetítette a kedvezőtlen végkifejletet, hiszen az utolsó felvonásban szétesett a vendégek játéka, a Pénzügyőr tetemes előnyre tett szert (35. p.: 85:66). Nyitott ugyan egy jó hajrát a Békés, Danijel Krisztics hárompontosaival sikerült visszazárkózni, és egy olyan végeredménnyel zárni a találkozót, ami még nem zárta le véglegesen a párharcot.

Balog Vilmos: – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Egy birkózós, küzdelmes és kemény mérkőzést játszottunk. Sajnos nem játszottunk jól a mai mérkőzésen. A faultarány a kárunkra egy kicsit magasabb, de végül is mindkét oldalon engedték a játékvezetők az agresszív, kemény játékot. Ez a tizenöt pont az a határ, ami még némi reményt adhat számunkra, és amit hazai pályán ledolgozhatunk. Ezen leszünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában