kézilabda

2021.04.12. 08:15

Kikapott a tartalékos békési együttes

Vasárnap a Balassagyarmati KSE otthonába utazott az Optimum Solar Békési FKC.

V. L.

Balassagyarmati KSE–Optimum Solar Békési FKC 27–24 (12–10)

Kézilabda NB I. B.-s férfi-mérkőzés, Balassagyarmat, zárt kapuk mögött. V.: Bóna, Földesi. Békés: BORBÉLY – Osgyán 1, Haszilló 6, VARSANDÁN Á. 6 (1), Székely 1, Árpási 3, SZÁSZ 6. Cs.: Pankotai, Takács (kapusok), Kecskés 1, dr. Czina, Kádas, Kohlrusz, Csige. Edző: Papp Bálint. A Balassagyarmat legjobb dobói: Sándor 8, Gráf 6.

Kiállítások: 16, ill. 12 perc + Székely kizárva. Hétméteresek: 0/0, ill. 3/1.

A vasárnapi találkozó elején felváltva estek a gólok, a 9. percben 3–3 vol az állás. Ezt követően a vendégek átvették a vezetést, a 14. percben 6–5-ös békési előnyt mutatott az eredményjelző. A házigazdák részéről rendre jött a válasz, és a félidő közepén egy 3–0-ás szériával fordult a kocka, a gyarmatiak a 20. percben 9–7-re átvették a vezetést, és ezt előnyt tartani tudták a szünetig, igaz ehhez kellett a békésiek részéről elhibázott két hétméteres is.

A második félidő elejét nagy lendülettel kezdték a hazaiak, a 34. percben 14–11-re vezettek majd fokozatosan húztak el (45. p.: 18–12). A folytatásban is biztosan őrizte vezetését a Balassagyarmat, az utolsó percekben csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő a sorozatban elért négy békési gól.

A küzdelmes találkozót nagy csatában nyerték a hazaiak, a vendégek felnőtt keretéből betegség, és sérülés miatt kilenc ember hiányzott.

Papp Bálint: – Az első félidőben ha a helyzeteinket kihasználjuk, akkor teljesen másként alakulhatott volna ez a mérkőzés. A második félidőben sajnos volt egy olyan időszakunk, amikor eluralkodott rajtunk a tanácstalanság, így aztán hiába hajráztunk jól, csak közelebb tudtunk kerülni az ellenfelünkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában