kosárlabda

2021.04.11. 09:03

Az UTE lépett tovább a negyeddöntőből

A békésiek akarata, a küzdeni tudás ezúttal kevésnek bizonyult a hosszabb kispaddal rendelkező UTE ellen. Omnia Pub&Food Békés–UTE-MT 88:106 (25:26, 19:31, 16:24, 28:25).

G. P.

Forrás: Pixabay

Kosárlabda NB I B-s férfimérkőzés, Zöld csoport. Negyeddöntő, 2. találkozó. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Nyilas, Vadász, Földi. Békés: Krisztics (31/9), Széphelyi (8/6), Balog G. (3/3), Meleg (19/3), Hargitai (9/3). Cs.: Olics (4), Cvijin (8/3), Frikker (6), Vass, Karsai. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az UTE-MT legeredményesebb dobója: Ivosev (22/3).

Az Újpesten elszenvedett vereség után az volt a békésiek célja, hogy az első perctől kezdve nagy csatára késztessék vendégeiket, ne adják meg könnyen magukat. Jól kezdtek, hiszen azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és a 7. percben már hét ponttal is vezettek. A vendégek azonban gyorsan felzárkóztak és a negyed végére minimális előnyt harcoltak ki.

A hazaiak igyekeztek lépést tartani a fővárosiakkal és minél inkább kikapcsolni az első mérkőzésen 42 pontig jutó Ivosev Tamást. Azzal viszont nem tudtak mit kezdeni, hogy az újpestiek extrán dobálták a hármasokat. A 2. negyedben nőtt a távolság a két gárda között, a hazai pad részéről egyre többet foglalkoztak a játékvezetéssel, ami kihatott a csapat teljesítményére. Ellépett az UTE, amely a 2. negyedben 31 pontot szerzett. A békésiek sok labdát eladtak, több volt a rossz dobáskiválasztás, így a 2. félidőt 13 pontos hátrányban kezdték meg.

A folytatásban igyekezett fogyasztani hátrányából a Békés, de arra nem maradt erő, hogy meg is fordítsa az eredményt. Egy percig sem adta fel a hazai együttes, de a hosszabb kispaddal, s ott is minőségi játékosokkal rendelkező vendégek ellen nem tudták kicsikarni a harmadik mérkőzés lehetőségét.

Az Újpest folytathatja az elődöntőben, a békésiek pedig a helyosztón a Pénzügyőr–Óbudai Kaszások párharc vesztesével.

Balog Vilmos: – Az újpestiek bajnokesélyeshez méltóan hozták le a párharcunkat, jól felkészülten, felkészítetten érkeztek. Gratulálok a saját csapatunknak, játékosainknak. Megráncigáltuk az oroszlán bajszát, nagyon motiváltan, fegyelmezetten játszottak a fiúk. Megpróbáltunk még egy mérkőzést kiharcolni, de ennyivel jobb volt az Újpest. Várjuk következő ellenfelünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában