kosárlabda

2021.03.13. 09:41

Visszavágtak a békésiek a Győrnek

Jó alapokról kezdheti meg majd a rájátszást a Győrött is győzelmet arató békési kosarascsapat

G. P.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC–Omnia Pub&Food Békés 70:85 (20:23, 17:19, 17:23, 16:20)

Kosárlabda NB I B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Győr, zárt kapuk mögött. V.: Tóth K., Esztergályos, Kapusi. Békés: Krisztics (20/18), Széphelyi (13), Balog G. (13/9), Meleg (8/3), Hargitai (12/3). Cs.: Frikker (12/6), Szabó M., Cvijin (7/3), Karsai, Vass. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Győr legeredményesebb dobója: Lógár (12).

Krisztics hárompontosával kezdődött a találkozó. A békésiek csapatkapitánya jól szórta a pontokat a mezőnyből, a kinti dobások bementek, és az 5. percben már 15:8-as vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A győriek agresszívabbá váló védekezése megzavarta a békésieket, akik több hibát vétettek, rosszak voltak a dobás kiválasztások, emiatt az első negyed végére nem tudták megőrizni a korábban kiharcolt 10 pontos előnyt. Egyébként is hullámzó volt a játék, volt, hogy ellépett a Békés, majd amint változott a hazaiak védekezése, újra szorosabbá vált az eredmény. A hárompontos mutatójukra azonban nem lehetett panasz, 14 kísérlet ment be a kosárba, a 45 százalékos kinti dobások kiemelkedőnek számítottak.

Az utolsó negyedben aztán tényleg összeállt minden a békési oldalon: nemcsak védekezésben, hanem támadásban is szép dolgokat mutatott a viharsarki egység. Számtalan labdát szereztek, sok faultot harcoltak ki, a hazaiak pedig igazából megközelíteni sem tudták jól játszó vendégeiket. A hazaiak 16 pontig jutottak csak, míg Balog Gáborék 20-ig, tovább növelve a két csapat közötti különbséget.

A békésieknek sikerült visszavágni a decemberben elszenvedett hazai vereségért. Két mérkőzésük maradt az alapszakaszból: szombaton a Hódmezővásárhelyt, egy héttel később a Pápát látják vendégül.

Balog Vilmos: – Újabb lépést tett a csapat annak érdekében, hogy a rájátszást is jó alapokról kezdhesse el, és ott is helyt tudjon állni az előrébb lévő csapatok ellen is. Hosszú utazás, hosszú nap végére nehéz mérkőzésen sikerült győznünk. Reméljük, hogy a folytatásban mindenki egészséges lesz és a vírus nem győz le senkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában