Kosárlabda, galériával

2021.03.29. 11:58

Tét nélkül is nagyot harcoltak egymással a csapatok

Kikapott a Omnia Pub&Food Békés a Conoil Motax KC Pápa csapatától.

G. P.

20210328 Békéscsaba Békési SZSK Pápai KC kosárlabda mérkőzés fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Adam

Omnia Pub&Food Békés–Conoil Motax KC Pápa 97:102 (21:20, 35:34, 18:21, 23:27)

NB I. B-s férfimérkőzés, Zöld csoport. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Balogh Gy., Sallai, ifj. Marton. Békés: Krisztics (15/9), Balog G. (18/3), Frikker (17/6), Meleg (8), Hargitai (22/6). Cs.: Cvijin (2), Vass (3/3), Széphelyi (12/6). Cs.: Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Pápa legeredményesebb dobója: Sonyák (29/18).

 

Egyik csapat számára sem volt tét a vasárnap esti találkozó, mert már korábban eldőlt, hogy a Békés a hatodik, a Pápa az ötödik helyen végez. Ennek ellenére változatos, jó mérkőzést vívott egymással a két együttes, komoly energiát mozgósítottak a győzelem megszerzése érdekében. A vendégek csupán tíz emberrel érkeztek Békéscsabára, de végig élesek voltak, mint ahogyan a békésiek is. A hazaiak alaposan belekezdtek: Hargitai Krisztián kétpontosával 8:0-ra is vezetett a csapat, ám ezután kiegyenlítetté vált a játék. Jelentős előnyre egyik gárda sem tudott szert tenni a folytatásban, hol az egyik, hol a másik csapat birtokolt előnyt. A rutinosabb pápaiak azért jöttek ki jobban a hajrából, mert türelmesebbek voltak, míg a nagyon lelkes, de fiatal békésiek elkapkodták az akcióikat. Frikker Marcell sikeres közelijével az utolsó percben még a Békés vezetett, ám Hódi Patrik és Sonyák Béla hárompontosával a maga javára fordította az állást a Pápa.

A Békés az alapszakaszt 3. helyen záró UTE ellen, újpesti pályaelőnnyel kezd a rájátszásban.

Balog Vilmos: – A mérkőzés nagy részében az elképzelések szerint játszottunk. Amit kértünk a vásárhelyi mérkőzés után, azon változtatott a csapat. Kár, hogy a végjátékban már nem koncentráltunk eléggé, de a vereség ellenére is elégedett vagyok a csapattal. Gratulálok a negyedik helyen végző U20-as együttesünk tavaszi meneteléséhez, amely rájátszást érő helyet érdemelt volna. G. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában