Kosárlabda - NB I. B

2021.03.01. 10:10

Nem volt könnyű, ám végül felőrölte fiatal és tartalékos vendéglátóját a Békés

Győzött az Omnia Pub&Food Békés a Debreceni EAC U23 csapata ellen.

G. P.

Debreceni EAC U23-Omnia Pub&Food Békés 69:83 (22:16, 19:23, 18:17, 10:27)

NB I. B-s férfi mérkőzés. Debrecen, zárt kapuk mögött. V.: Gál, Gergely, Domán. Békés: Széphelyi (22/6), Balog G. (6), Frikker (12/3), Meleg (18/6), Hargitai (11). Cs.: Cvijin (2), Balog Á., Szabó M., Vass, Karsai, Milosevics (12). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A DEAC U23 legeredményesebb pontszerzői: Balázsi (21/9), Pollák (21/3).

A debreceni fiatalok három fronton, az U20-as A csoportos bajnokságban, és a Zöld csoportban is érdekeltek, de adnak játékosokat a Debrecen NB I A csoportos felnőtt együttesébe is. Az U18-as csapatuk karanténban van és mindössze 8 játékost tudtak nevezni a vasárnap esti találkozóra.

A békésiek úgy számítottak, hogy a végére elfáradnak majd a hazaiak, ezért már a mérkőzés elején igyekeztek nagy sebességgel játszani és nyomást gyakorolni vendéglátóikra. Az első negyedben ez a hozzáállás még nem hozott eredményt, sok pontot kapott a Békés.

Amikor a második félidőben aztán védekezést váltott a viharsarki csapat, a lepattanó csatát is megnyerte, és támadásban is hatékonyabbá vált a játék, Széphelyiék koncentráltabbá váltak, a gyűrűt is jobban „támadták”, fokozatosan őrölték fel a fiatal hajdúságiakat.

A helyzetet nehezítette, hogy mivel Balog Gábor már az első félidőben a 4. faultjánál tartott, helyére csatába kellett dobni a kevesebb játékperccel rendelkező Karsait, és hasonló ok miatt a meccs második részében Pollákot emberfogással semlegesítő Széphelyi sem lehetett folyamatosan a pályán, de a végén minden jól alakult és behúzta a meccset a Békés.

Balog Vilmos: – Nehéz dolgunk volt, voltak nehéz periódusok, az első félidőben a kinti dobások sem mentek be, de tudtuk, hogy tegnap fontos meccsen győztek az U20-as bajnokságban, bíztunk benne, hogy nem sikerül teljes fordulatszámon pörögniük. Ennek ellenére határozott, kemény játékot játszottak a hazaiak, de a végére kijött rajtuk a fáradtság. Nagy szívvel játszottunk.

A békésiekre nem vár könnyű mérkőzés szombaton, amikor a 6. helyen álló csapatukat szorosan követő Pénzügyőrt látják vendégül Békéscsabán. A feljebb lépéshez azonban kulcsfontosságú lesz a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában