Kosárlabda

2021.03.21. 09:14

Nagyot hajráztak, de nem tudták kihasználni a lélektani előnyt

Kikapott az Omnia Pub&Food Békés a Vásárhelyi Kosársuli csapatától.

G. P.

Omnia Pub&Food Békés–Vásárhelyi Kosársuli 91:102 (27:24, 23:26, 14:22, 23:15, 4:15)

NB I B-s férfimérkőzés, Zöld csoport. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Gál, Vadász, Drenyovszki. Békés: Széphelyi (16/6), Balog G. (15/6), Frikker (21/12), Hargitai (2), Meleg (13). Cs.: Krisztics (18/9), Karsai (1), Vass (3/3), Cvijin (2). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Hódmezővásárhely legeredményesebb dobója: Varga Á. (28/9).

Adminisztrációs problémák miatt fél órával később kezdődött el a mérkőzés.

Mindez inkább a vendégeket zavarta meg, Frikker Marcell, Balog Gábor és Széphelyi Tamás hárompontosával már az 1. percben 9:0-ra lépett el a Békés. Az első negyedet uralta a békési együttes, igaz a vége felé már szépen felzárkózott a békéscsabai Tóth Tamás edzette tartalékos szomszédos megye együttese. A védekezéssel nem igazán lehettek elégedettek a békési oldalon, mert a vásárhelyiek a 12. percben Molnár Bence hárompontosával beérték vendéglátóikat, majd Bálint Erik eredményességének köszönhetően a vezetést is átvették. Az első félidőben kereken ötven pontot kapott a Békés, ami sok, pedig ha kicsit is agresszívabb a védőmunka, más a helyzet.

A 3. negyedre is vendégelőnnyel fordultak a csapatok, ez a játékrész már egyértelműen róluk szólt. Többször is vezetett 9-10 ponttal a Kosársuli, s bár a hazaiak igyekeztek felzárkózni, Varga Ákosék stabilak maradtak, sorra értékesítették a ziccereiket.

Három perccel a vége előtt is a biztonságos 10 pontos távolságban volt vendéglátójától a Hódmezővásárhely, ám Balog Gáborék nagy hajrába kezdtek és Frikker Marcell az utolsó pillanatokban hosszabbításra mentette a mérkőzést.

Nem élt azonban a lélektani előnnyel a házigazda, a látogatók magabiztosan nyerték a hosszabbítást és ezzel együtt a találkozót is.

Balog Vilmos: – Azt nem mondhatom, hogy jól játszottunk, de hajtottunk, küzdöttünk. A megbeszélt dolgokat védekezésben nem úgy csináltuk, ahogy kellett volna. Az őszi mérkőzéshez képest viszont szorosabb eredményt értünk el. A rájátszásban várhatóan éppen a vásárhelyiekkel találkozunk, készülünk a visszavágásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában