kosárlabda

2021.02.20. 12:54

Egy félideig derekasan állta a sarat a Békés a listavezető Cegléd otthonában

Kikapott az Omnia Pub&Food Békés a Ceglédi KE csapatától.

G. P.

Ceglédi KE–Omnia Pub&Food Békés 100:72 (22:19, 21:22, 27:16, 30:15)

NB I. B-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Szolnok, zárt kapuk mögött. V.: Nyilas, Lövei, Kruk Melinda. Békés: Balog G. (5), Frikker (15/6), Meleg (13/3), Cvijin (4), Hargitai (11/9). Cs.: Milosevics (12/6), Széphelyi (8/3), Karsai (2), Vass (2). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Cegléd legeredményesebb pontszerzője: Fekete V. N. (17/15).

A vendégek nélkülözték a Bonyhád ellen eltiltott kapitányukat, Krisztics Danijelt, akinek a héten volt a fegyelmi tárgyalása és egy hónapig nem léphet pályára a békésiek színeiben.

Az első félidőben sikerült a békésieknek megvalósítani azt, amit védekezésben és támadásban elterveztek. Igaz a ceglédiek domináltak a palánk alatt, ám Fekete Viktor Norbert kivételével mindenkit sikerült agresszívan levédekezniük. Az első negyedben többször is vezettek a békésiek, de a játékrész végére már a hazaiak hárompontos előnyét mutatta az eredményjelző. A második felvonásban sem tudott jelentős előnyt kicsikarni a házigazda, sőt, a 15. percben Frikker Marcell és Vass Dominik sikeres közeli dobásával már hat egységgel a kiválóan küzdő viharsarkiak vezettek.

A 3. negyedre úgy jöttek ki a vendégek, hogy még jobban odafigyelnek a védekezésre, de ezt tervezte a Cegléd is, amely négy perc elteltével gyors indítások után szerzett kosarakkal már nyolc pontos előnyre tett szert, a békésieknél nem akadt olyan játékos, aki összefogta volna a csapatot.

A 4. negyedben sem változott sokat a játék, Tóth Zoltánék tovább fokozták az iramot és a vendégek egyre inkább lemaradtak. Ezt a játékrészt jobb elfelejteni, míg a ceglédiek 30, a vendégek feleannyi pontot szereztek, így a végén a bajnokesélyes magabiztosan győzött.

A Békés 30 ponttal továbbra is a középmezőnyben, a hatodik helyen áll. Együttesük legközelebb február 28-án, vasárnap lép pályára ismét idegenben, az alsóházi Debreceni EAC U23-as alakulata ellen.

Balog Vilmos: – Fáj a második félidei játékunk, de igyekszünk ebből is okulni, és reményeink szerint legközelebb már azt a csapatot láthatjuk viszont, amit az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában