Röplabda / Galériával

2021.02.06. 20:01

Alig több mint egy óra alatt hozták a papírformát a csabaiak

Szombaton zárt kapuk mögött játszott a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE és a Szent Benedek RA.

G. P.

Fotós: Imre Gyorgy

Fotós: Imre Gyorgy

Swietelsky-Békéscsabai RSE–Szent Benedek RA 3:0 (14, 13, 19)

Extraligás női röplabda-mérkőzés. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Árpás Krisztina, Ujházi Mónika.

Békéscsaba: VANDER WEIDE 16, Pekárik 4, Drpa 11, Glemboczki 9, Grudina 7, Koseková 1. Csere: Molcsányi, Rády (liberók), ZSIDKOVA 3, Konsztantinu 4, Cicic 3. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Szent Benedek RA: White, Szevarika 4, VACSI 10, Araczki 4, Valdez 4, Herbin-Baker 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Dimitrics 2, N. Szkorics, Bleicher 5. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:3, 6:3, 7:6, 14:8, 20:9, 23:13. 2. szett: 5:5, 11:5, 11:7, 16:8, 16:12, 23:12. 3. szett: 9:2, 12:7, 15:7, 17:14, 22:14.

Kezdetben mindkét oldalon a védekezésben jeleskedtek a hölgyek, ennek megfelelően a lelkes fürediek tartani tudták a lépést (7:6). Ahogy bemelegedtek a csabaiak, úgy lett egyre olajozottabb a támadójátékuk is, ami az eredményen is éreztette hatását. A füredieket irányító Milodanovic Andrea előbb 13:8-as, majd 18:9-es hazai vezetésnél próbálta időkéréssel megfékezni az ekkor már expressz sebességre kapcsoló Molcsányi Ritáékat, innen azonban már nem volt visszaútjuk a Balaton-partiaknak.

A 2. szett tulajdonképpen a tükörképe volt az elsőnek. Csupán annyi különbség mutatkozott, hogy a látogatók 5:5-ig tudták tartották a lépést. Konsztantinu ász adogatását követően duzzadt először 3 pontra a csabaiak előnye, 9:5-nél pedig érkezett a menetrendszerű füredi időkérés.

A vendégek következő pontja viszont csak a hatodik csabait törte meg. Lendületben volt Tóth Gábor együttese, 16:8-nál torpant csak meg kis időre. Ekkor Herbin-Baker előbb egy szemtelen pontot szerzett, majd remek nyitásaival zsinórban 4 pontot serénykedett össze. Tóth Gábor 16:12-es állásnál kért időt először a meccs során. Használtak az intelmei. Lindsey Vander Weide pedig one-man-show-ba kezdett.

Megnyitásaival és ütéseivel szemben nem volt hatásos szere a füredi alakulatnak. Zsinórban hat csabai pontra jött még egy elkeseredett időkérés, de vendégek csak 23:12-nél tudták megtörni ezt a szériát, a BRSE-nevelés, Araczki Gyöngyvér révén.

A csabai kezdőcsapat a harmadik szettet is gyorsan „sínre tette” (9:2). Tóth Gábor egyre több padon ülő játékosát forgatta be a játékba, mindez azonban egy idő után kisebb törést okozott. A vendégek szépen gyűjtögették a pontokat, volt egy hármas és egy négyes jó szériájuk is, így 17:14-nél ismét a csabai tréner kényszerült megszakítani a játékot.

Konsztantinu bombájával kezdett újból „távolodni” a BRSE, Zsidkova remekbe szabott megnyitásai zsinórban 5 pontot hoztak a konyhájára. A pontot az i-re így is a lelkes fürediek tették fel, akik 3 meccslabdát ugyan hárítottak, de egy rossz nyitással véget vetettek a 65 percnyi játékidőt hozó mérkőzésnek.

Tóth Gábor: – Az előzetes elképzeléseinknek megfelelően alakult a találkozó, ami lehetőséget biztosított számunkra, hogy kipróbáljunk új felállásokat. Ezek nagy része működött is, de természetesen van még min finomítani. Látszik, hogy az új igazolásokkal sokkal színesebb a taktikai repertoárunk és ez biztató a jövőre nézve.

Milodanovics Andrea: – Az első két szettben, mintha nem is léteztünk volna. Nagyon nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, főleg nem úgy, hogy kezdő csapatból két meghatározó játékosomat le kellett cserélni, mert ez nap az ő napjuk volt. A harmadik játszmában már látszódott a javulás. Aminek tudok örülni az az, hogy fiatal játékosaink jól tudtak teljesíteni. A kezdő hatosnak sokkal többet kell nyújtania a jövőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában