Labdarúgás

2021.02.12. 08:21

A tesztek után tétmeccsek jönnek a hétvégén a kvalifikációban

A felkészülési mérkőzéseket bajnokik váltják fel a hétvégén a megyei labdarúgásban. Megkezdődik a tavaly ősszel elmaradt találkozók pótlása a megyei kvalifikációban. Erre két hétvége áll az érintett csapatok rendelkezésére, ugyanis február 27-én és 28-án már az eredetileg tervezett mederben zajlanak majd a küzdelmek a megye egyben.

Gajdács Pál

20201031 Doboz Megyei kvalifikáció "A" 12. forduló: DOBOZI SE - TÓTKOMLÓSI TC labdarúgó mérkőzés Fotó: Kiss Zoltán KZ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Kiss Zoltán

Szombaton és vasárnap is négy-négy találkozót rendeznek (így télvíz idején mindig hozzá kell tennünk, hogy amennyiben az időjárás nem szól közbe, márpedig éppen most zúdul be a térségünkbe a szibériai hideg levegő, némi csapadék kíséretében). Az A csoportban a komplett 14. fordulóra kerül sor, a B-ben a Mezőkovácsháza–Mezőhegyes találkozó szintén az őszi utolsó fordulóból maradt 2021-re. A Nagyszénás–Csanádapáca a 13., a Szarvas–Gyomaendrőd és a C csoportban a Dévaványa–Kétegyháza mérkőzés a 12. fordulóból került halasztásra­.

A Dévaványai SE jelenleg az 5. helyet foglalja el a C csoportban, ami nem ér megye egyet, ám Bereczki Árpád együttesére még két pótlandó találkozó vár a Kétegyháza, illetve a Gyula ellen, s mivel az előtte egy ponttal álló Mezőberény már minden találkozóját lejátszotta, így nagy eséllyel elé kerül, és a 4. hely már megye egyes indulást jelent.

A fehér mezes doboziak, ha az időjárás engedi, az Előre II.-vel játszanak a hétvégén /Fotó: Kiss Zoltán/

Az A jelű csoportban is a negyedik helyért zajlik csata a Szabadkígyós és a Békéscsabai MÁV között. Itt a vasutasok vannak egypontos hátrányban, ám nekik még két meccset kell pótolniuk, szombaton a Tótkomlós, egy héttel később a Kunágota ellen nem lehetetlen a három-három pont begyűjtése, ez esetben hosszú évek után ismét a megye élvonalában szerepelhetnének.

A B csoportban már nem az a kérdés, hogy melyik négy csapat megy fel a megye egybe, csupán az, hogy a Mezőkovácsháza vagy a Mezőhegyes végez a dobogó harmadik fokán. Nos, ezt vasárnap egymás között dönthetik el.

Ha a pótlások nyomán véglegessé válik a megye egy és a megyei II. A osztály mezőnye, a sorsolást a rendező Békés Megyei Labdarúgó-szövetség ígérete szerint február 22-re lezárják. Az időjárás miatt esetlegesen elmaradó mérkőzéseket február 17-én, szerdán pótolni kell. Mérkőzés február 23. utánra nem halasztható.

A megyei kvalifikáció hétvégi menetrendje.

Szombat. A csoport: Kunágotai TE–Jaminai SE, 13.00. Orosházi MTK-ULE–Szabadkígyósi SZSC, Orosháza, 15.00. Dobozi SE–Békéscsaba 1912 Előre II., Békéscsaba, 4-es Honvéd utca, 17.00. C csoport: Dévaványai SE–Kétegyházi SE, 14.00.

Vasárnap. A csoport. Tótkomlósi TC–Békéscsabai MÁV SE, 10.45. B csoport. Nagyszénás SE–Csanádapácai EFC, Békéscsaba, Kórház utca, 11.00. Szarvasi FC–Gyomaendrődi FC, Békéscsaba, 4-es Honvéd utca, 14.00. Mezőkovácsházi TE–Mezőhegyesi SE, Békéscsaba, 4-es Honvéd utca, 16.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában