Labdarúgás

2021.01.14. 11:25

Ketten is visszatértek Szarvasra

A Szabadkígyósi SZSC és a Szarvasi FC labdarúgói számára is elkezdődött a téli felkészülés. A kígyósiak a kvalifikációs bajnokság A csoportjának 4. helyén tanyáznak a pótlásra váró találkozók előtt, és a Békéscsabai MÁV együttesével folytatnak külön versenyt a még kiadó megyei I. osztályú helyért. A Körös-partiak a megye élvonalának élmezőnyében kezdik meg a tavaszt.

G. P.

A szabadkígyósi keret tagjai számára az első két hét során hat edzés szolgálja az erőgyűjtést. Újítást jelent, hogy a szerdai erőnléti foglalkozásokat Tóth Zoltán másodedző irányításával végzik. Ha beválik ez a modell, akkor azt követően is megtartják, miután bekapcsolódnak a programba az edzőmérkőzések. Ezekből hármat tudtak lekötni, a február 13-i orosházi bajnoki nyitány időpontjáig, de február 20-ra is tervben van egy gyakorlás.

– Esetünkben a legnagyobb dilemmát az jelenti, hogy hol folytatjuk tovább, hiszen ennek megfelelően változhat a keret összetétele – árulta el ifjabb Szabó Zoltán vezetőedző. – Akadnak olyan játékosaink, akik a megyei I. osztályú szereplést nem tudják vállalni, mások pedig éppen annak a pártján állnak. Az őszi idény konzekvenciáit levonva, próbáljuk rutinosabbá tenni a csapatot. Egy-két tapasztalt játékos hozzánk kerülhet, de inkább a feltételek javítását tartjuk szem előtt, mintsem a keretét.

A Szabadkígyósi SZSC tervezett téli programja:

Január 31., vasárnap, 11.00: Szabadkígyósi SZC–Végegyházi SE (Gyula)

Február 6., szombat, ?: Békéscsaba LA U19–Szabadkígyósi SZSC

Február 10., szerda, 18.00: Gyulai TFC U19–Szabadkígyósi SZSC vegyes

Február 13., szombat, 13.00: Orosházi MTK-ULE–Szabadkígyósi SZSC (bajnoki).

A Szarvasi FC labdarúgói január 11-én láttak munkához, méghozzá az őszi kerettel, hiszen mindössze egyetlen távozó akad, az érkezési oldalon viszont két régi ismerős is szerepel.

– A fizikai állóképesség javítása van napirenden, bár az előző hétre kiadott házi munka eredményeként mindenki jó kondícióban van – fogalmazott Somogyi János vezetőedző, aki segédjével, Füredi Jánossal minden hétköznap tart foglalkozást.

Mivel a bajnoki program már február derekán pályára szólítja a kvalifikációs bajnokság B-csoportjának éllovasát, mindössze négy tesztmeccs fér a programba. Ezek közül február 6-ra még keresik a megfelelő partnert.

– A négy találkozó és a Gyomaendrőd elleni bajnoki elegendő lesz arra, hogy a Nagyszénás elleni rangadóra megfelelő állapotba kerüljön a csapat, hiszen számottevő változás nem történt a keretben – tette hozzá a szakvezető. – Egyedül a Kunszentmártonba hazatérő Viczián Ferencre nem számíthatunk tavasszal, de fél éves kihagyás után újra edzésbe állt a 29 éves középső védő, Bozsó László, és visszatért Vásárhelyről a támadó, Sindel Roland (22) is, akikkel feltétlenül erősödtünk.

A szarvasi együttes begyűjtött pontjaival február végén az élmezőnyből kezdheti el a megyei I. osztályú küzdelmet és azt a pozíciót az év végén is szeretné megőrizni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában