labdarúgás

2021.01.29. 09:34

Keményebb küzdelemre számítanak Mezőmegyeren

A téli felkészülés második hetét tesztmérkőzéssel zárja szombaton a Mezőmegyer SE csapata, amely a Jamina elleni játékkal oldja a hétközi fárasztó edzések monotonitását.

G. P.

A megyei II. osztály B-csoportjában veretlenül álló együttes háza tájáról származó aktualitásokról Zsiros György edző számolt be.

– A téli alapozás első hetei erőnléti edzésekkel telnek. A Csaba Parkba járunk ki futni, az ottani kisméretű műfüves pályát is igénybe vesszük, amolyan kedvcsináló játékra. Munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt rendszerint akadnak hiányzóink, ennek ellenére bő kerettel tudunk dolgozni, hiszen a két csapatunk összevonva készül a tavaszi feladatokra, és a játékosok hozzáállására sem lehet panaszom – jegyezte meg a szakvezető, aki heti szinten két alkalommal dolgoztatja meg a labdarúgókat.

A hónap végétől a hétvégékre szétválik a keret, mivel mindkét megyeri alakulat számára felkészülési mérkőzésekkel gyarapszik a program. A megyei II/B osztályban érdekelt gárda erős ellenfelekkel meccsel, de hát az idény során sem várnak rá puhány bajnoki találkozók, mert minden rivális az élen állók „skalpjára” vadászik. A tapasztalt edző számára mindössze három alkalom nyílik a tesztre, február 20-án ugyanis már Lőkösházán pótolják a 7. fordulóból elhalasztott bajnokit.

– A csapat keretében nem történt érdemi változás, távozó és érkező ember sincs, bár én magam szívesen látnék még egy belső védőt, illetve a kapus posztra is valakit – tette hozzá Zsiros György. – Puhatolódzó tárgyalásokat folytatunk, de konkrét egyezség még senkivel sem született. Persze, ha minden változatlan marad, az sem okoz komoly „traumát”, hiszen az őszi állomány bizonyította alkalmasságát. A tavaszi idényt hasonló célokkal várjuk, szeretnénk versenyben maradni a dobogós helyekért, bár meglátásom szerint sokkal keményebb küzdelemre van kilátás, hiszen a közvetlen riválisaink szépen erősítenek.

A Mezőmegyer SE csapatát pillanatnyilag 3 pont választja el a listavezető Medgyesbodzástól, de amennyiben a pótlásra váró mérkőzésén négy gólnyi különbséggel legyőzi az alsóházi lőkösieket, abban az esetben február végén az élről kezdheti a bajnokság maratoni hosszúságú tavaszi szakaszát.

A Mezőmegyer SE tervezett téli programja

Január 30., szombat, 9.00: Jamina SE–Mezőmegyer SE

Február 6., szombat, 17.00: Mezőmegyer SE–Békési FC

Február 13., szombat, 17.00: Mezőmegyer SE–Medgyesbodzás-Gábortelep SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában