Röplabda

2021.01.13. 09:12

Azeri válogatott készül a csabaiakkal

Challenge-kupa győztes és CEV-kupa döntős játékos készül a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapatával.

G. P.

BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 27: Katerina Zhidkova (11) and Kseniya Poznyak (2) of Azerbaijan in action during the Women's Bronze Medal Volleyball match between Azerbaijan and Serbia at the Baku 2015 European Games at the Crystal Hall 1 on June 27, 2015 in Baku, Azerbaijan. Ahmet Bolat / Anadolu Agency

Fotó: Anadolu Agency via AFP

Katerina Zhidkova személyében egy jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező átló látogatja péntek óta a Swietelsky-Békéscsabai RSE edzéseit. A 31 éves ukrán születésű játékos, az azerbajdzsáni válogatottal és klubcsapatokkal tette le a névjegyét világszerte, később megfordult Európa több bajnokságában, az Alba Blaj együttesével a csapat húzóembereként szerepelt CEV Kupa döntőjében a 2018–2019-es szezonban.

Katerina Zhidkova /Forrás: a BRSE Facebook-oldala

A sportoló az idei szezont az AEK Athén színeiben kezdte, de ahogy oly sokan – így például a tavaly éppen Békéscsabán játszó, s a napokban Nyíregyházára igazoló horvát Karla Klaric is – úgy ő is szabad státuszúvá vált a görög bajnokság koronavírus-járvány miatti felfüggesztése miatt.

– Klubunk neve immár évek óta jól cseng nemzetközi szinten is, a játékosok és ügynökeik is tisztában vannak vele, hogy egyedülálló körülmények, nagyszerű infrastruktúra és nívós szakembergárda dolgozik Békéscsabán – mondta a BRSE hivatalos közösségi oldalán Baran Ádám, a csabai klub elnöke. – Számos megkeresést kapunk, köztük jó nevű sportolóktól, illetve a világ vezető menedzserirodáitól, hogy működjünk együtt játékosok rehabilitációjában, illetve topformájuk elérésében. Mivel a szerb Marta Drpa személyében jelenleg csak egy átló áll Tóth Gábor vezetőedző rendelkezésére, így ez a konstrukció segítséget jelent a napi edzésmunkában. Megtisztelő, hogy egy ilyen tapasztalattal és eredménysorral rendelkező játékos készül velünk. Mindennapos kemény munkával igyekszünk hozzájárulni, hogy Katerina Zhidkova újra legjobbját tudja nyújtani – nyilatkozta Baran Ádám.

Arról, hogy Zhidkova hol – esetleg Magyarországon – folytatja-e pályafutását, nincs információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában