Koronavírus Békésben

2020.12.01. 14:39

Nem utaznak a monzai nyolcaddöntőre

Bár továbbra is a Békéscsabai RSE szándékában áll a nemzetközi kupaszereplés, azonban minden körülményt figyelembe véve azt a döntést hozták meg, hogy csapatuk nem utazik el Monzába, a CEV-kupa nyolcaddöntőjének helyszínére. Erről az Európai Röplabda Szövetséget (CEV), és a rendező klubot is hivatalosan értesítették.

G. P.

Fotó: Imre Gyorgy

A BRSE az elmúlt években méltóképpen képviselte Magyarországot a nemzetközi kupasorozatokban. Határozott szándékuk volt, hogy mindezt a 2020–21 -es szezonban is folytassák, azonban jelen körülmények között jelentős akadályokba ütköznek. A BRSE-nek december 8-án kellene pályára lépnie Monzában, a CEV-sorsolásra alapozott helyszín választása alapján. Mindezt úgy, hogy az idei kiírás több alkalommal is változott, és a folyamatok nehezen lekövethetők. Bár a klub vezetői az elmúlt hetek során több alkalommal is konzultáltak a CEV illetékeseivel, az aggályaik nem csökkentek.

– Konkrétan már a nyolcaddöntő mérkőzésre való eljutás is irreális nehézségekkel jár – olvasható a klub közleményében. – A koronavírus járvány miatt minimalizálódott az európai légiközlekedés, busszal pedig kétszer 15 órás túrát kellene vállalni, mindezt úgy, hogy a Szlovéniában és Ausztriában érvényben lévő korlátozások értelmében még a delegáció ellátása is komoly akadályokba ütközik, az esetleges szállás- és edzési lehetőségekről nem is beszélve. A mérkőzések helyszínéül szolgáló észak-olasz város jelenleg az egyik legfertőzöttebb régió Európában. A rendező klubtól kapott tájékoztatás sem győzött meg bennünket, hogy ezen körülmények között szavatolni tudjuk saját csapatunk biztonságát, ami a legfontosabb számunkra.

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/egy-honapon-belul-harmadszor-talalkozik-a-brse-a-dvtk-val-3499114/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában