vívás

2020.12.21. 13:35

Nagyot harcolt Zsombor

Hagyományosan a karácsonyi ünnepek előtt rendezi meg a Magyar Vívó Szövetség legnagyobb hazai seregszemléjét, a felnőtt magyar bajnokságot. A hazai vívóélet legnagyobb csillagai, Szász-Kovács Emese, Szilágyi Áron, Szatmári András, Siklósi Gergő, Pusztai Liza, Márton Anna, és Mohamed Aida mellett a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia fiataljai is pástra léptek a budapesti BOK-csarnokban. A még juniorkorú Keszthelyi Zsombor a legjobb 8 közé jutott.

Gajdács Pál

A felnőtt bajnokság egyéni versenyszáma speciálisan, két napra bontva zajlik. Az első napon a csoportküzdelmek, valamint az egyenes kieséses tábla első asszóit vívják le, a legjobb 32-ig. A békéscsabai fiatalok dicséretesen szerepeltek, mind a négy hölgyversenyző, Bencsik Anna, Dékány Kinga, Gachályi Gréta és Oláh Lili sikerrel vette az akadályokat, s az urak között is csak Lenkefi Soma búcsúzott (a többszörös utánpótlás világbajnok Bányai Zsombor győzte le), a többiek, Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs és Szabó Bence készülhettek a másnapi folytatásra.

Keszthelyi két honvédos versenyző legyőzésével bejutott a bajnokság 8-as döntőjébe, ahol nem sikerült az újabb bravúr, a felnőtt válogatott Berta Dániel (Honvéd) jobbnak bizonyult. Zsombor 7. helye minden dicséretet megérdemel ebben a nagy (167-en vetélkedtek) és erős mezőnyben, ahol a felnőtt világbajnok Siklósi Gergő, vagy az olimpiai bronzérmes Rédli András is mögötte végzett. Szabó Bence 23., Kolczonay Balázs 28. lett.

Beküldött fotó

A csabai női versenyzők is közel álltak a bravúrhoz a 132 fős mezőnyben. Dékány Kinga, miután legyőzte klubtársát, Oláh Lilit, az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesével került szembe, s egy pillanatig sem volt alárendelt szerepben. Kiválóan vívott, 14:13-nál egy együttes találat is elég lett volna sikeréhez, de a rutin felülkerekedett, így Kingának meg kellett elégednie a 11. hellyel. Gachályi Gréta remek vívással győzte le először a vasasos Gálfalvyt, majd a BVSC-s Tóth ellen egyetlen találattal ő is alulmaradt. Serdülőként (!) igencsak büszke lehet a 13. helyére. Bencsik Annát a későbbi győztes tatai Kun Anna győzte le, ő 19. lett, Oláh Lili 28.

A férfi párbajtőrcsapat kezdésként legyőzte az olimpikon Demeter Bence vezette Alba Volán öttusázóit (45:29). Ezután az Alba Régia VA nagy falatnak bizonyult (38:45). Az alsó házban a Tapolca ellen végig vezetve, magabiztos 45:31-re győzött a csapat, végül az argentin Jesus Lugonessel megerősített Honvéd II. együttesét is felülmúlták (45:37). Az 5. hely a csabai klub történetének legjobb férfi eredménye. A Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, Lenkefi Soma, Szabó Bence összeállítású csapat minden tagja utánpótláskorú, ami még inkább növeli az eredmény értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában