Jótékonykodás

2020.12.23. 11:11

Az Előre labdarúgói is csatlakoztak az Angyalok Jótékonysági Licithez

A Békéscsaba 1912 Előre vezetői, játékosai és dolgozói évről-évre részt vesznek jótékonysági aktivitásokban. A klub idén a rászoruló gyermekeken igyekszik segíteni azzal, hogy csatlakozott az Angyalok Jótékonysági Licithez és felajánlott egy, a csapat tagjai által aláírt mezt, valamint labdát is. Emellett egyénileg és csapatszinten is hozzájárulnak a gyűjtéshez, de kérik a szurkolókat is, hogy segítsenek, licitáljanak, amennyiben módjukban áll!

G. P.

Az aláírt labda induló licitje 5 ezer, a mez 10 ezer forintról indult.

Az Angyalok Jótékonysági Licit 2019. szeptemberében jött létre azzal a céllal, hogy segítse Hosszú Levente, SMA beteg kisfiú gyűjtését a világ legdrágább gyógyszerére, a Zolgensma-ra. Sorra érkeztek a segítségkérő levelek, folytatták a gyűjtést. Tizenhat eredményes gyűjtésen vannak túl: gyermekeknek és felnőtteknek is segítettek akadálymentesítésben, kezelésekre való eljutásban, állapot-javulásához vagy fenntartásához szükséges eszközök beszerzésében. Sokan várnak arra, hogy a csoport által esélyt kapjanak egy könnyebb, élhetőbb életre, így minden egyes felajánlásért hálásak!

Az Angyalok Jótékonysági Licit oldalán 2020. december 19. óta lehet licitálni a Békéscsaba 1912 Előre által felajánlott mezre és labdára. A licitálás – amely december 30-ig tart – mellett pénzbeli adományokat is szívesen fogadnak a szervezők.

Jelenleg Burinda Zsombor és Szász Níla javára gyűjtenek. Zsombor lyukkal a szívében született, akit még pici baba korában sikeresen megműtöttek, de később gerinc eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak nála. A család most a Zolgensma-ra gyűjt, ami 730 millió forintba kerül. Nílánál kétéves korában rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Hosszú kezelések után egy 8 órás műtéttel eltávolították a fél veséjét, a tumor már szétterjeszkedett és a szíve felé indult. Újabb kezelések után Níla tünetmentesnek bizonyult. Kijárta az óvodát, majd 6 éves korában – már iskolásként –, 3 éve egyik napról a másikra lebénult. A diagnózis: leukémia. Újabb, erősebb kemoterápia, csontvelő transzplantáció, ezután ismét kemoterápia. Jelenleg az orvosok szerint gyógyíthatatlan. Nincs szülő, aki ezt elfogadná és beletörődne, speciális készítményekre gyűjtenek, amely a fájdalmait csökkenti, és az életminőségén javít.

Burinda Zsombor
Szász Níla

A licitálás menetéről az Angyalok Jótékonysági Licit facebook-csoporthoz csatlakozva tájékozódhatnak.

A Békéscsaba 1912 Előre minden tagja bízik benne, hogy közös erővel a lehető leggyorsabb idő alatt sikerül összegyűjteni a szükséges összegeket, ezáltal Níla és Zsombi létfontosságú kezelései megvalósulhatnak. Szeretettel várnak minden felajánlást, melyeket előre is köszönnek!

December 23-án délben a mez licitje már 35 ezer, a labda pedig 15 ezer forintnál járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában