ultrafutás

2020.11.15. 15:37

Szarvas Mátyás teljesítette a Kék Kört

A békéscsabai származású ultrafutó, Szarvas Mátyás október 8-án kezdte a III. Országos Kék Kör Futást, ekkor rajtolt Szigligetről. A rutinos sportember azt a célt tűzte maga elé, hogy megdöntse a korábbi rekordját, ami sikerült, hiszen harminckilenc nap alatt teljesítette az Országos Kék Kört, melynek során 2560 km-t tett meg, és negyvenezer méter szintkülönbséget győzött le.

V. L.

20201029 Szarvas A békéscsabai származású Szarvas Mátyás október 8-án kezdte a III. Országos Kék Kör Futást, ekkor rajtolt Szigligetről. Az ultrafutó 2009-ben 43 nap alatt teljesítette a 2533 kilométeres távot, amit ezúttal – megdöntve korábbi rekordját – 39 nap alatt szeretne lefutni. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Vasárnap háromnegyed kettő körül érkezett Keszthelyről Szigligetre, majd röviden így értékelt:

– Örülök, hogy sikerült teljesíteni amit vállaltam. Az külön öröm, hogy huszonöt országból, több mint tizenhétezren követték az elmúlt időszakban online az utamat. Olyan távoli országokból is mint Ausztrália, Japán vagy éppen az Egyesült Arab Emirátusok, így ők is megismerkedhettek a magyar táj szépségével. Fontos számomra a természet szeretete, a Kék Kör pedig Közép-Európa legcsodálatosabb természeti látnivalója, amelyet elsősorban az Alföldi részen még fejleszteni kell. Én trénerként is dolgozom, ezért szerettem volna példát mutatni a követőimnek, ezzel a mostani futással. Itt szeretném elmondani, hogy egy igazi csapatot alkottunk azokkal a kísérőimmel, akik az elmúlt csaknem negyven napban segítettek nekem, nélkülük nem valósulhatott volna meg ez az álom.

/Fotó: Imre György/Archív/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában