darts

2020.11.04. 15:57

Papp Rajmund a Dreher Hungarian Darts Open Classic felnőtt bajnoka lett

Papp Rajmund, a Swietelsky Békéscsabai Darts Sportegyesület tizenöt éves játékosa négy esztendővel ezelőtt ragadott nyilat, és kezdte meg pályafutását a megyeszékhelyű klubnál. Első sikereit a serdülő korosztályban aratta, ahol országos egyéni bajnoki címet tudott szerezni. Ezzel párhuzamosan az ifjúsági páros nemzeti bajnokságot is megnyerte klubtársával karöltve.

Verasztó Lajos

A tehetséges fiatal békéscsabai sportoló az országos utánpótlás bajnokcsapat sikerében, és a felnőtt II. osztályú csapatbajnoki cím megszerzésében is nagy szerepet játszott. Egy év, négy bajnoki cím, és egy bő kerettagság az ifjúsági válogatottban tartalékként.

A 2020-as évben a Covid-járvány a magyar darts életét is megnehezítette, így az idei sikerek, a kevés versenyek tükrében talán még értékesebbek. Minden idők legfiatalabb játékosaként a tavalyi évben már sikerült régiós Magyar Darts Liga fordulót nyernie a felnőttek között. Az idei sorozatban hét győzelemmel, összesen tíz dobogós helyével minden felnőtt játékost maga mögé szorított a régióban, ezzel 15 évesen elhódította a Dél-kelet Magyarországi Magyar Darts Liga bajnoki címét.

Papp Rajmund a kupával /Beküldött fotó/

A felnőtt Magyar Kupában hatalmas menetelést követően egy ezüstérmet sikerült nyerni, ami színpadi mérkőzés előszobája volt a hétvégén immáron huszonkettedik alkalommal megrendezett Hungarian Darts Weekendnek. A szombati napon rendezte meg a Magyar Darts Szövetség a Classic, a vasárnapi napon pedig a Masters versenyt. A fiatal csabai versenyző az elmúlt időszak összes tapasztalását beépítve a játékába, hatalmas meneteléssel megnyerte az első játéknapot, és Papp Rajmund a Dreher Hungarian Darts Open Classic felnőtt bajnoka lett. A legyőzöttek között szerepelt a korábbi Super League Darts Eastern Europe főtábláján szereplő Nagy Csaba, és a felnőtt válogatott Rucska József is.

Papp Rajmund szombati ellenfelek ellen elért eredményei: Nagy Csaba 6–4, Balló Sándor 6–5, Prés Nándor 6–2, Hevesi-Tóth István 6–3. Az elődöntőben Rucska József ellen 6–3-re győzött, majd a fináléban Helfrich Csaba ellen 7–4-re nyert a csabai versenyző.

További békéscsabai eredmény: Papp János a 17. helyen végzett, Vojtek Tamás ellen 6–3-ra győzött, majd Greksa Károlytól 6–0-ra kikapott.

A vasárnapi nap még nagyobb skalpot hozott a csabai kiválóságnak. Dreher Hungarian Darts Open Masters sorsolását látva egy sikeres menetelés után a 20 szoros magyar bajnok, többszörös válogatott, és a többek között a PDC színpadán a holland ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld ellen megmérkőző Székely Pál (akinek a beceneve: „Penge” – a szerk.) volt Papp Rajmund ellenfele. A csabai fiatal két könnyű győzelmet követően mérkőzött Székellyel. Az „álom” mérkőzésen Rajmund 4 darab 180-as dobással, egy 114-es és 160-as magas kiszállóval, hihetetlen elismerések közepette térdre kényszerítette rutinos ellenfelét. Ezzel egy álom vált valóra a fiatal játékos számára. Ez a lendület a döntőig vitte ismét, ahol végül a regnáló felnőtt magyar bajnok, Takács Gábor állította meg.

Papp Rajmund vasárnapi eredményei: Sebestyén Bálint 6–1, Katona Dávid 6–0, Székely Pál 6–5, Helfrich Csaba (a szombati döntő visszavágója) 6–0. Az elődöntőben Nagy Csaba ellen 6-1-re nyert Papp Rajmund, majd a döntőben nagy csatában 7–5-re kapott ki Takács Gábortól, így ezüstérmet szerzett.

A másik békéscsabai versenyző, aki rajthoz állt a rangos viadalon, Papp János a 33. helyen végzett, miután 6:2-re vesztett Bucsku Ferenc ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában