vívás

2020.11.30. 12:40

Közel került a bravúrhoz Keszthelyi Zsombor

A második felnőtt Magyar Kupának a tatai edzőtábor adott otthont a hétvégén. A férfiaknál komoly, 116 fős létszám gyűlt össze.

G. P.

Forrás: beküldött fotó

Olimpiai érmesek, felnőtt és utánpótlás világ-, és Európa-bajnokok sora lépett pástra. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémiát Keszthelyi Zsombor, Kolczonay Balázs, és Lenkefi Soma képviselte. Mindhárman továbbjutottak a csoportkörből. Soma egyetlen találattal, de búcsúzni kényszerült, kadettként azért hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

Zsombor a 64-es táblán az ifjúsági olimpiai bajnok, hazai Exatlon-sztár Esztergályos Patrikkal kezdett. Nagyon hamar kiderült, hogy az AVA ifjú tehetségét ezen a napon nem tudja legyőzni (15:9).

A következő ellenfél a hazánkban készülő mali-i Diabate volt. A nagyobb tudás itt is kijött (15:9). A 16-ban az MTK világbajnoka, Szényi Péter ellen színvonalas, remek asszót vívott.

Zsombor sokáig vezetett, de a legvégén a rutin diadalmaskodott, egy találattal Szényi nyert. Keszthelyi 12., Kolczonay 19. lett.

A csabai hölgyek ezúttal várakozáson alul szerepeltek, Dékány Kinga a 19., Bencsik Anna 46. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában