ultrafutás

2020.10.26. 16:19

Szarvas Mátyás kedden érkezik Békés megyébe

A békéscsabai származású ultrafutó, Szarvas Mátyás október 8-án kezdte a III. Országos Kék Kör Futást, ekkor rajtolt Szigligetről. A rutinos sportember célja, hogy megdöntse a korábbi rekordját, amikor is 2009-ben negyvenhárom nap alatt teljesítette az Országos Kék Kört.

V. L.

Szarvas Mátyás idei terve, hogy 39 nap alatt teljesítse a 2560 km-es távot, és november 15-én visszaérkezzen Szigligetre.

Hétfőn, a futás tizenkilencedik napján a Hajdú-Bihar megyei Pocsaj ás Furta közötti 65,8 km-es szakaszt teljesítette Szarvas Mátyás, és kedden érkezik Békés megyébe. Ezen a napon a Furta és Okány közötti 75 km-es távot teszi meg a Kis-Sárréten át a kiváló sportember.

Szarvas Mátyás a csehországi Kladnóban rendezett 48 órás világkupa viadalon, ahol győztesként futott be a célba

Szerdán, a III. Országos Kék Kör Futás huszonegyedik napján az Okány–Ecsegfalva közötti 73 km-es szakasz vár a futóra.

Csütörtökön Ecsegfalváról rajtol Szarvas Mátyás, ahonnan a Nagy-Sárréten és a Körös-vidéken át 60,5 km megtétele után érkezik Szarvasra. Pénteken reggel rajtol a Körös-parti városból, és átlépve Csongrád-­Csanád megyébe a Mindszenti réven át fut majd Ópusztaszerig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában