atlétika

2020.10.20. 09:04

Diákolimpiai bajnokok lettek az orosházi Táncsics magasugrói

A sport fegyelemre, bátorságra és az életben elengedhetetlen vagányságra is nevel.

Cs. I.

Az atlétika pedig a sporton belül is mindennek az alapja: aki fizikai és mentális követelményeinek megfelel, jó eséllyel bármely sportágban megállja a helyét, ha tehetsége mégis másfelé irányítja. Ennek szellemében erősítik az orosházi Táncsics gimnáziumban a sportok királynőjének, azaz az atlétikának a szeretetét.

Az intézmény több csapattal is részt vesz minden tanév őszén a III-IV. korcsoportos atlétika ügyességi és váltófutó csapatbajnokságon. Az elmúlt évben a megyei eredmények alapján a fiú távolugró csapat kapott meghívást a kecskeméti országos döntőbe. Az idei megyei megmérettetés szintén kiemelkedő eredményeket hozott az iskolának, a diákoknak.

Beküldött fotó

 

Eredmények:

1 kcs. fiú magasugrás1. hely

2 kcs. fiú távolugrás 1. hely

10x200méteres váltó 2. hely

Az országos döntőbe mind a három versenyszámra meghívást kaptak. A csapatokkal Székesfehérvárra utaztak a hétvégén. A magasugrók 148,75 centiméteres átlaggal nyerték meg a diákolimpiai bajnoki címet.

A csapat tagjai: Stigermájer Dorián, Nagy Kilián, Kiss-Horváth Bence, Molnár Zsombor, Császár Áron (Huszárik Milán). A távolugrók az 5. helyen végeztek. A csapat tagjai: Nagy Máté, Kiss-Horváth Bence, Molnár Zsombor, Nagy Kilián, Stigermájer Dorián. A 10x200m-es váltó: a 7. helyen végeztek a lányok és a fiúk. A csapat tagjai: Balczó Boglárka- Stigermájer Dorián- Faragó Zsanka (Nagy Csenge)- Molnár Zsombor- Kvasznoszky Anna- Nagy Máté- Patyi Anna- Nagy Kilián- Kancsó Hanna- Kiss-Horváth Bence. Felkészítőik: Marosvölgyiné Rideg Ágnes, Patyiné Bogdánffy Ágnes, Erostyákné Raffai Laura, Marton Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában